Внедряването на изкуствен интелект на работното място е в основата

...
Внедряването на изкуствен интелект на работното място е в основата
Коментари Харесай

Европроект стимулира внедряването на изкуствен интелект в малките и средни предприятия

 Внедряването на изкуствен интелект на работното място е в основата на плана ROB-SME, който има за цел да даде опция на дребни и междинни предприятия дейно да вкарат роботи в активността си с оглед увеличение на продуктивността и повишение на конкурентоспособността си. Проектът се финансира от стратегия " Еразъм+ “, KA204 – " Стратегически партньорства за обучение за възрастни “. От българска страна по него работи варненската компания " Unseen Pro Ltd “, която е фокусирана върху създаването на уеб и софтуерни приложения.

За да се възползват от софтуерния прогрес, мениджърите на дребни и междинни предприятия се нуждаят от подобаващи принадлежности, в това число умения и качества, с цел да оценят цената на автоматизацията и да интегрират роботи и изкуствен интелект в работата. Те обаче би трябвало да се съобразят с редица фактори. Целта на плана ROB-SME е, въз основа на изследване и разбор на потребностите на МСП в Европа, да се създаде серия от принадлежности за образование и поддръжка на мениджърите. Идеята е те да се уверят в изгодата от роботите и изкуствения разсъдък и дейно да ги употребяват в бизнеса си. Тези принадлежности ще включват управление за положителни практики и способи за самокритика и ще бъдат налични на онлайн платформа за продан на информация, дъобщават от ОИЦ-Варна.

ROB-SME развива и предизвиква интереса на мениджърите на МСП към въвеждането на " Технологиите на новото време “ в техния бизнес и им оказва помощ да вземат решения, предоставяйки им нужната информация по тематиката. Очаква се над 800 участника - МСП, организации за подкрепяне на МСП, организации за предприемачество, учащи институции и лица, директно или индиректно да се възползват от плана.

Старт на ROB-SME е сложила среща на 14 и 15 ноември 2019г. в Кингстън ъпон Хъл, Англия, в която са взели  присъединяване представители на сътрудниците - EU15 Limited (Великобритания) - водеща организация, CEPROF – Centros Escolares de Ensino Profissional LDA (Португалия), Unseen Pro Ltd (България), Slovak Business Agency (Словакия) и 4Civility Institute (Ирландия).

Проектът е стартирал през септември 2019г. и ще продължи до август 2021г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР