Внедряването на AI в бизнеса може да стане по-лесно с

...
Внедряването на AI в бизнеса може да стане по-лесно с
Коментари Харесай

Платформа на IBM прави AI по-достъпен за бизнеса


Внедряването на AI в бизнеса може да стане по-лесно с подготвена платформа на IBM
(снимка: CC0 Public Domain)

IBM пусна в деяние нова платформа watsonx, която ще помогне на компании от друг мащаб да интегрират изкуствения разсъдък в своя бизнес.

Компаниите могат да употребяват платформата watsonx за образование и внедряване на своите AI системи, автоматизирано генериране на код посредством поръчки на натурален език и потребление на огромни езикови модели за разнообразни цели, като основаване на формули за химикали или моделиране на изменението на климата.

IBM разказва watsonx като подготвена платформа за изкуствен интелект и данни, предопределена да „ умножи въздействието на AI върху вашия бизнес ”. Платформата се състои от три мощни съставния елемент:

Пускането на платформата идва повече от десетилетие, откакто суперкомпютърът IBM Watson с AI система притегли вниманието, печелейки шоуто за игри Jeopardy. Тогава IBM твърдеше, че Watson може да „ научава ” и обработва човешки език, само че високата му цена затрудняваше фирмите да го употребяват.

Внезапният триумф на бота ChatGPT насочи фокуса на IBM във внедряването на AI в фирмите. Този път ниската цена за внедряване на огромни езикови AI модели значи, че възможностите за триумф са високи, разяснява изпълнителният шеф на IBM Арвинд Кришна преди годишната конференция Think.
още по темата
„ Когато нещо стане 100 пъти по-евтино, това в действителност основава изцяло друга прелест. Първото затруднение за основаване на модел е огромно, само че откакто го извършите, адаптирането на този модел за стотици или хиляди разнообразни задания е доста елементарно и даже дилетант може да го направи ”, сподели Кришна, представен от Ройтерс.

По неговите думи, през идващите години изкуственият разсъдък може да понижи избрани работни места в офиса на IBM. „ Това не значи, че общата претовареност понижава. Това дава опция да се влага доста повече в действия, създаващи стойност. Наехме повече хора, в сравнение с съкратихме, тъй като наемаме в региони, където търсенето от нашите клиенти е доста по-голямо ”, разяснява Кришна медийни изявления, че IBM стопира наемането и ще размени хиляди работни места с AI.

Мениджърът акцентира, че IBM употребява по-отворена екосистема и си партнира с центъра за разработка на AI програмен продукт с отворен код Hugging Face.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР