Внасяме в парламента точката за референдума за лева за разглеждане

...
Внасяме в парламента точката за референдума за лева за разглеждане
Коментари Харесай

„Възраждане“ внасят за разглеждане в НС точката за референдума за лева

„ Внасяме в Народното събрание точката за референдума за лв. за разглеждане на следващия ден. Като съпротива имаме право всяка сряда на месеца да внесем точка, която е наложителна. Утре тя ще бъде част от дневния ред. “

Това заяви пред „ БНР “ водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов . Той изясни, че до момента предлагането е било внасяно и отхвърляно от парламентарните комисии. В този случай това е избегнато, защото става дума за декларация и по закон не се изисква да бъде авансово обсъждано на комисия.

По този метод „ Възраждане “ ще заобиколи опитите на юристите от групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/, които съгласно Костадинов се пробват да спрат референдума по всевъзможен метод. 

По неговите думи на следващия ден депутатите ще имат пред себе си два избора – да поддържат референдума или да го отхвърлят . Ако Парламентът не одобри решение за референдума за лв., „ Възраждане “ ще изиска мнението на президента Румен Радев , който съгласно Костадинов има цялостно право да свика референдум.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР