Внасяме проект за анекс към договора със Северна Македония, за

...
Внасяме проект за анекс към договора със Северна Македония, за
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Внасяме проект за анекс към договора със Северна Македония

Внасяме план за анекс към контракта със Северна Македония, с цел да запазим достолепието, паметта и историята си и да не разрешаваме с тях да се спекулира. Това сподели водачът на Атака Волен Сидеров по време на брифинг в Народното събрание. Сидеров изясни, че планът планува Народното събрание да разпореди на държавното управление да изготви анекс и да го предложи към контракта със Северна Македония.

„ Необходимостта от този анекс е ясна за всички. Само последният образец със разногласието към Гоце Делчев, преди този момент за Илинденско-Преображенското въстание, имаше други мотиви, които внасят напрежение сред двете страни “, добави още той.

„ Какво споделяме с този анекс. Той е направен от сътрудници и адвокати на партия " Атака “. Най-важното е, че историческите събития и персони се афишират за общи единствено с решение на комисията. След което се внася една възбрана тези персони и събития да бъдат използвани от която и да е от двете страни без общо единодушие. Изброено е кои персони и събития, свързани с Първата българска страна до Крумовата династия и по-късно всичко обвързвано с националноосвободителната битка, битката за обединяване на българския народ. По този метод ние предотвратяваме бъдещи неразбирателство или мотиви за напрежение от приложимост на исторически персони, събития, като стартираме от цар Самуил до Гоце Делчев “, съобщи Волен  Сидеров. Според него по този начин се демонстрира, че нещата би трябвало да се правят на дело, а не с приказки и изказвания.

“С анекса към контракта със Северна Македония ще предотвратим кражбата на история, те не могат да откажат, тъй като чакат утвърждението ни за Европейски Съюз “, предава „ Фокус “.

Лидерът на Атака сподели още, че всички парламентарни групи би трябвало да изразят мнението си, тъй като става дума за българското национално достолепие. „ Очакваме поддръжката на съдружни сътрудници от дребната, междинната и най-голямата коалиция “.

 По думите му доста нервира спекулацията с български исторически персони от страна на македонски историци и политици. „ Единственият метод това да се предотврати е да им предложим този анекс и в този момент имаме изискванията те да не могат да откажат ”, безапелационен е Сидеров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР