„Внасяме предложение насилието в НК да се третира като престъпление

...
„Внасяме предложение насилието в НК да се третира като престъпление
Коментари Харесай

БСП внася предложения в НК за домашното насилие

„ Внасяме предложение насилието в Наказателен кодекс да се третира като закононарушение от общ темперамент, до момента то беше от частен темперамент и не даваше опция да се преследва със способите на държавното обвиняване “, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Като последващо предложение Нинова уточни основаване на дипломиран състав, с който се усилват наказванията против лица, направили принуждение и изключително в случаите на рецидив.

„ С тези оферти изпълняваме тези условия на Истанбулската спогодба, които чакат от страните да приведат националното си законодателство в този тип “, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

По нейните думи това е първа стъпка от цялостен комплекс промени в законодателство. Тя съобщи, че идната седмица левицата ще продължи с предложение, което основава спешните центрове във всички регионални градове.

„ Отново заявяваме, че сме за всички ограничения за битка с домашното принуждение, както сме го правили в годините до момента - с национални акции, промени в законодателството, оферти за закони по тази тематика. За нас е безусловно недопустимо домашното принуждение, във всичките му прояви, и по тази причина предлагаме действително решение на тези проблеми посредством тези промени в българските закони “, безапелационна е Корнелия Нинова.

Дир.бг напомня, че на 13 януари, на Национален съвет на Българска социалистическа партия, партията взе решение, че няма да поддържа Истанбулската спогодба при инфарктно петчасово съвещание. Още тогава социалистите обявиха, че ще изискат промени в българското законодателство, само че няма да признаят конвенцията, тъй като в нея се прокрадвали детайли за признание на "третия пол ". Решението на Българска социалистическа партия бе в контраст на ПЕС. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев предизвести родните социалисти, че дебатът в България е килнат. Измислени или мощно пресилени страхове или тълкования на конвенцията, на които има явен отговор от Съвета на Европа, изместват същинския проблем за насилието над дамите, разяснява тогава Станишев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР