Внасяме предложение домашното насилие в Наказателния кодекс да се третира

...
Внасяме предложение домашното насилие в Наказателния кодекс да се третира
Коментари Харесай

БСП предлага домашното насилие да се третира като престъпление от общ характер

Внасяме предложение домашното принуждение в Наказателния кодекс да се третира като закононарушение от общ темперамент, до момента то беше от частен темперамент и не даваше опция да се преследва със способите на държавното обвиняване. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Като последващо предложение Нинова уточни основаване на дипломиран състав, с който се усилват наказванията против лица, направили принуждение и изключително в случаите на рецидив.

„ С тези оферти изпълняваме тези условия на Истанбулската спогодба, които чакат от страните да приведат националното си законодателство в този тип “, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

По нейните думи това е първа стъпка от цялостен комплекс промени в законодателство. Тя съобщи, че идната седмица левицата ще продължи с предложение, което основава спешните центрове във всички регионални градове.

„ Отново заявяваме, че сме за всички ограничения за битка с домашното принуждение, както сме го правили в годините до момента - с национални акции, промени в законодателството, оферти за закони по тази тематика. За нас е безусловно недопустимо домашното принуждение, във всичките му прояви, и по тази причина предлагаме действително решение на тези проблеми посредством тези промени в българските закони “, безапелационна е Корнелия Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР