Внасяме подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание

...
Внасяме подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание
Коментари Харесай

БСП иска извънредно парламентарно заседание заради Търговския регистър и Олимпик

Внасяме подписи за привикване на изключително съвещание на Народното събрание другата седмица, заяви ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.
 Директорът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова е подала оставка  Десетки юристи желаеха съд за отговорните за Търговския указател  SLO4AENOSS??? Падна уеб сайтът на правосъдното министерство
Левицата предлага то да бъде с дневен ред от две точки: изслушване на министър-председателя Бойко Борисов и изслушване на министъра на финансите.

Нинова изясни, че Българска социалистическа партия желае чуването на Борисов поради " рецесията с електроните системи в България: Търговският указател не работи към този момент 7 дни, а уеб сайтът на министерството на правораздаването - 8 часа ".

Кризата с Търговския указател визира хиляди хора, компании, капитал, акции, данни, благосъстоятелност, отговорности. Правителството е безсилно към този момент седми ден да се оправи. В сринатия през днешния ден уебсайт на министерство на правораздаването, който към този момент 7-8 часа не работи, също се съхраняват доста значими данни, съобщи Нинова и добави, че става въпрос за Централен указател на особените залози, лист на синдиците, указател на лицата, придобили българско поданство по натурализация, лицата, изгубили българско поданство, лицата с възобновено българско поданство, цялата система от молби, предоставяне и лишаване на българско поданство.

Това е невиждана рецесия в системите, която към този момент доста хора. Правителството сподели, че е безсилно да се оправи. Това са аргументите да желаеме изключително съвещание на Народното събрание, министър председателят да пристигна да изясни какво става в страната, какви ограничения ще се подхващат и най-много кой ще поеме политическата отговорност за това положение, сподели още тя.

Корнелия Нинова изясни, че втората точка, която левицата предлага за изключителното съвещание на Народно събрание, е чуване на министъра на финансите заради обявеното в неплатежоспособност сдружение " Олимпик ". Българска социалистическа партия упорства да се обсъдят опциите страната да заплати посредством обезпечителния си фонд - " да върне парите на тези над 200 000 души, които са наранени, да влезе в техните права и страната България да води делата с кипърското застрахователно сдружение, да влезе в делото по неплатежоспособност и като страна да търси назад тези пари. "

Да изправиш 200 000 души, добросъвестни платци, всеки самичък да води тези каузи в Кипър е парадокс. Има разнообразни отзиви дали е допустимо страната да го направи. Искаме да пристигна министърът на финансите, да го обсъдим и в случай че е неотложно, да създадем законодателни промени, тъй че да подсигуряваме, че тези хора ще си получат назад парите, прикани Нинова.

Кирил Добрев: Министерство на вътрешните работи аутсорсва управническа активност с социална поръчка

На конференцията на " Позитано " 20 днес зам.-председателят на партията Кирил Добрев заяви, че екипът на Българска социалистическа партия, който е писал " Визия за България " в бранш " Сигурност ", преглежда една социална поръчка на Министерство на вътрешните работи.

Тя е за близо милион и половина лв. и касае оптимизация на вътрешно-организационните процеси в Министерство на вътрешните работи, реинженеринг на процесите. Реинженеринг - това е изцяло преосмисляне и препроектиране на процесите. В страната на ГЕРБ към този момент одобряваме за обикновено ИТ експерт и чиновник в градска подвижност да купуват ваксини и да имунизират овце и кози. И да печелят такива публични поръчки. Държавата на ГЕРБ към този момент привикна, помири се, че е безусловно обикновено притежател на фризьорски салон и козметичка да надграждат ИТ системата на комерсиалния и заможен указател, съобщи Добрев.

Според него новата социална поръчка на Министерство на вътрешните работи е стигнала до " нови небеса ":

Ние в действителност аутсорсваме управническа активност с тази социална поръчка, тъй като вътре приказваме за нова конструкция в Министерство на вътрешните работи за повишение успеваемостта на ведомството. Нов концептуален модел за новата конструкция и осъществяване на последващи действия. Говорим за цялостен разбор на структурата, дефиниране на тактика за Министерство на вътрешните работи, идентификация на фундаментални промени в структурата и така нататък, безапелационен бе зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

По думите му, в случай че бъде прегледана публичната поръчка, хората ще останат с усещане, че Българска социалистическа партия внася втори избор на съмнение:

Защото всички наши претекстове от вота на съмнение единствено отпреди месец и половина участват в тази поръчка. Тогава бяхме смешни. Искам да схвана по какъв начин се усеща през днешния ден управлението на Министерство на вътрешните работи. Ако ние бяхме смешни, дано кажат през днешния ден те какви са. Аз не мога да ги оприлича, сподели Кирил Добрев.

Тук приказваме за визия и тактика, тъй като когато се явяват политици на избори, те оферират управнически модел. ГЕРБ ръководи от 10 години. Само преди една година имаха обещания, имаха тактика за Министерство на вътрешните работи. Имаха за всяко обитаемо място служител на реда. Ами, в случай че не дай Боже реинженерингът каже, че не може служител на реда във всяко село, какво вършим? - попита зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Предлага се обединение на политическото с нещо напълно друго, разяснява той. 

Добрев попита за какво министърът не разчита на професионалното управление и счита ли го за некадърно.

Тази социална поръчка е и рискова, тъй като визира националната сигурност - да повериш на външна компания организацията на работата на Министерство на вътрешните работи, изясни Корнелия Нинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР