“Внасяме подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание

...
“Внасяме подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание
Коментари Харесай

Нинова: Борисов да обясни срива в електронните системи в България

“Внасяме подписи за привикване на изключително съвещание на Народното събрание другата седмица ”. Това съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.
По думите й левицата предлага то да бъде с дневен ред, който се състои от две точки. На първо място ръководителят на Българска социалистическа партия уточни чуване на министър-председателя Бойко Борисов за рецесията с електроните системи в България - Търговският указател не работи към този момент 7 дни, а на Министерсъво на правораздаването - 8 часа.

" Кризата с Търговския указател визира хиляди хора, компании, капитал, акции, данни, благосъстоятелност, отговорности. Правителството е безсилно към този момент седми ден да се оправи. В сринатия през днешния ден уебсайт на Министерство на правораздаването, който към този момент 7-8 часа не работи, също се съхраняват доста значими данни ", съобщи Нинова и добави, че става въпрос за Централен указател на особените залози, лист на синдиците, указател на лицата, придобили българско поданство по натурализация, лицата изгубили българско поданство, лицата с възобновено българско поданство, цялата система от молби, предоставяне и лишаване на българско поданство.

" Това е невиждана рецесия в системите, която към този момент доста хора. Правителството сподели, че е безсилно да се справи”. Това са аргументите да желаеме изключително съвещание на Народното събрание, министър председателят да пристигна да изясни какво става в страната, какви ограничения ще се подхващат и най-много кой ще поеме политическата отговорност за това положение ", сподели още тя.

Корнелия Нинова изясни, че втората точка, която левицата предлага за изключителното съвещание на Народно събрание, е чуване на министъра на финансите и разискване на опциите страната да заплати посредством обезпечителния си фонд при неплатежоспособност на застрахователни сдружения да върне парите на тези над 200 000 души, които са наранени, да влезе в техните права и страната България да води делата с кипърското застрахователно сдружение, да влезе в делото по неплатежоспособност и като страна да търси назад тези пари.

" Да изправиш 200 000 души, добросъвестни платци, всеки самичък да води тези каузи в Кипър е парадокс. Има разнообразни отзиви дали е допустимо страната да го направи. Искаме да пристигна министърът на финансите, да го обсъдим и в случай че е неотложно, да създадем законодателни промени, тъй че да подсигуряваме, че тези хора ще си получат назад парите, че страната ще стъпи в правата им и оттова нататък тя ще взе участие в тези каузи ", заключи Корнелия Нинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР