„Внасяме подписи за оставка на г-н Главчев, като председател на

...
„Внасяме подписи за оставка на г-н Главчев, като председател на
Коментари Харесай

Нинова с ловък маньовър продължи атаката за свалянето на Главчев, предложи кой да заеме мястото му

„ Внасяме подписи за оставка на господин Главчев, като ръководител на Народното събрание. Той жестоко нарушава правилника на Народно събрание, не си извършва отговорностите и е проводник на езика на омразата, разделянето и свадите, които политическа партия ГЕРБ постановат в обществото “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

ГЕРБ могат да дадат председателството на Народното събрание на патриотите, задоволително са им " клекнали " за всички други министерства и постове, разгласи водачът на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова в отговор на реакцията на Димитър Главчев.

Тя акцентира, че Народното събрание не работи към този момент шеста седмица. „ Имаме съвещания по 23 минути. Така ще бъде и тази седмица “, добави тя. Нинова изясни, че това се случва, тъй като държавното управление и болшинството нямат управническа и законодателна стратегия. „ В същото време законите, които ние внасяме, не се гледат нито в комисия, нито в зала “, акцентира водачът на левицата.

През това време ГЕРБ чете заявления, цялостни с ненавист и борба, които целят да прикрият управническата им отпадналост. „ Лицемерно желаят национално единодушие и протягат ръка, само че съзнателно вкарват разграничителни линии и предизвикат кавги. Даже публично оповестиха, че имат коренно крило в ГЕРБ “, посочи Нинова. Тя цитира стенограми, съгласно които Българска социалистическа партия е: „ небългарска политическа партия “, „ клахте българите, както и турчин не ги е клал “, „ нека не се повтаря в никакъв случай повече ръководството на Българска социалистическа партия, което съставлява утопията на властта “.

„ Стенограми, в които се твърди, че ние нямаме право да приказваме и да бъдем съдници т.е. лишава ни се и думата “, подчертава тя. По нейните думи през днешния ден, от трибуната на Народното събрание са прозвучали думи като „ безродници “, „ убийци “, „ кръв “. „ Този език в 21-ви век, в българския парламент- ненавист и разделяне се насажда от ГЕРБ. Това е отношение освен към Българска социалистическа партия, а към 1 000 000 българи, които ние представляваме тук “, посочи Нинова.

Според Корнелия Нинова ръководителят на Народното събрание би трябвало да е пръв сред равни, само че това не е по този начин. „ Г-н Главчев жестоко и редовно не извършва правилника на Народно събрание и член 155, съгласно който би трябвало да вземе отношение и да накаже за това, че народни представители насочат персонални нападки, оскърбителни думи, жестове или закани срещу който и да било - думи, които повреждат положителното име, непочтено държание и др “, акцентира Нинова.

Тя бе безапелационна, че няма да поеме председателството на Народно събрание, в случай че Димитър Главчев бъде отхвърлен. " Знаете какво съставлява председателският пост. Председател, който няма болшинство в залата не може да организира нито една политика на партията, която съставлява. Аз ще бъде принудена да подписвам законопроектите на ГЕРБ и на влизане, и на излизане от залата. С моя автограф би трябвало да се одобряват решения, против които ние сме изрично срещу ", обоснова се водачът на социалистите.

Искат да си легитимират личното изтощение и личните неточности, които вършат с нашия автограф? Целта е да се обезличи опозицията. Няма - този въпрос завърши. Този спор го водихме един месец. Първо беше за министерски кресла, след това за председателско място. Не, господин Борисов, ние сме ви опция, не сме част от статуквото и от това болшинство ", обърна се водачът на Българска социалистическа партия към премиера Бойко Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР