Внасяме мерки, които ще бъдат реализирани във възможно най-кратки срокове.

...
Внасяме мерки, които ще бъдат реализирани във възможно най-кратки срокове.
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Не ме интересуват реакциите на ромите, в България има закон и той трябва да се спазва



Внасяме ограничения, които ще бъдат осъществени във допустимо най-кратки периоди. На първо място ще се предприеме със съдействието на общината да отстрани част от противозаконните постройки, които са върху бетонирана площадка над канал. Там никой няма право да строи. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов по време на изявление след срещата с поданици на Пловдив във връзка проблемите с ромското население в квартал „ Тодор Каблешков “, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Ще се обърнем още веднъж към общината да предприеме приемната на полицията на територията на този квартал да се даде още веднъж на органите на реда, с цел да се обезпечи непрекъснато полицейско наличие “, добави Симеонов.

„ На трето място са мероприятията, свързани с опазването на публичния ред. Реакция незабавна на съответните служби за сигурност във връзка с възпрепятстването на придвижване по време на всеобщи мероприятия. Такива празненства навън са безусловно неразрешени, не се издава позволение за тях. Те ще бъдат глобени. На сигнали за мощен звук ще се реагира навреме, с цел да не нарушават публичния ред “, закани се Симеонов.

Той посочи, че това са предварителни ограничения и занапред би трябвало да се съгласуват с общината.

На въпрос дали ще има гневни реакции от страна на ромите, Валери Симеонов сподели: „ Въобще не ме интересуват реакциите. В България има закон и той би трябвало да се съблюдава от всички “, безапелационен беше вицепремиерът.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР