ВМЗ-Сопот умишлено е воден към фалит. Това каза в ефира

...
ВМЗ-Сопот умишлено е воден към фалит. Това каза в ефира
Коментари Харесай

Никола Стоянов: ВМЗ-Сопот е воден умишлено към фалит

ВМЗ-Сопот съзнателно е воден към банкрут. Това сподели в ефира на бТВ Никола Стоянов - министър на стопанската система и промишлеността.

Никола Стоянов, сподели че всички промени се случват на база на експертността на хората и техните морални качества, всички са въз основата на закона. „ Вчера имаше съвет на шефовете на ДКК. Аз мога да кажа, че като министър на стопанската система съм принципал на ДКК. Това, което направих там е да назнача трима нови члена на Съвета на шефовете и оставих четиримата, назначени от госпожа Нинова. Вчера те са заседавали, приветствам ги за решенията, които са взели. “

Дейността на ДКК е доста разнородна, по тази причина аз упорствам в Съвета на шефовете да бъдат 7 индивида, изясни Стоянов. „ Вчера на Съвета са решили, сдруженията, в които са създали промени са ВМЗ, Кинтекс и „ НИКИ “- Казанлък “.

Започваме одит и проверка на ВМЗ-Сопот, безапелационен е Стоянов. „ ВМЗ съзнателно се води към банкрут. Десетки контракти и преназначения са направени и то в администрацията, а никой не мисли за производството. Назначават хора с големи заплати и компенсации за най-малко 6 месеца. Или несръчност, или предумисъл – това са моите изводи “.

НИКИ-Казанлък сега е положително предприятието, то е наш подизпълнител по един от продуктите ни – мини, добави Стоянов. „ Там връщаме този шеф, той е от 30 години в завода, той беше заменен с локалния координатор партиен. Не знам по какъв начин не ги е позор тези хора с тези назначения “.

Много е значимо обществените търговски сдружения да има резистентност там и не всеки министър да сменя шефовете като пристигна, безапелационен е Стоянов. „ Навсякъде аз оставям хората, които имат експертиза. Аз пристигам от структурите на Министерство на стопанската система, то е ясно на всички в министерството, видно е какво е ставало в последните 7-8 месеца. Видно е, че всички назначения е правил Калоян Методиев, а не министъра Нинова. Служителите ми споделят по какъв начин той е викал хора, по какъв начин ги е притискал. В Министерството е пречела шеф Човешки запаси, която е дисциплинарно уволнена. Във ВМЗ-Сопот шеф Човешки запаси също е била притискана, сега дамата е в болничен “.

Аз нямам информация за какво ДАНС е влезнало в „ Кинтекс “, не съм осведомен със положението на „ Кинтекс “, съобщи Стоянов. „ Аз мога да ви кажа единствено, че в действителност е имало превод за над 800 хиляди лв. за офшорна компания. Един човек от борда не е дал своя вот „ за “, той е бил срещу, той остава в борда. Хора, които са послушковци на министъра на мен не ми трябват, трябват ми експерти, които пазят ползите на сдружението “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР