ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии

...
ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии
Коментари Харесай

ВМЗ Сопот започва производство на дронове съвместно с израелска компания

ВМЗ Сопот подписа контракт за съдействие и трансфер на технологии с израелската компания Aeronautics Group, въз основата на който ще стартира произвеждане на безпилотни летателни апарати /дронове/. Това стана по време на среща на министъра на стопанската система Емил Караниколов с представители на израелската компанията в Министерство на стопанската система. На срещата взе участие още заместител - министър Лъчезар Борисов, представители на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на защитата.

Караниколов посочи, че вложенията в нови технологии са главен фактор за напредък и акцентира, че Израел е международен водач в нововъведенията, които прибавят висока стойност в производството. Зам.-министър Борисов регистрира, че износът в бранша на артикули свързани с защитата за предходната година отбелязва над 20% напредък, както и че съществува сериозен капацитет за развиване на военно промишления комплекс у нас. Ади Коен шеф на бизнес развиване и маркетинг на Aeronautics, изясни, че израелската компанията смята страната ни за значим хъб за артикули за въздушната авиация. „ Заедно можем да навлезем на нови пазари “, добави той. По думите му задачата е да се откри в България линия за асемблиране и произвеждане на безпилотни летателни апарати.

Израелската компания е световен водач в производството и дизайн на безпилотни летателни апарати, има над 70 клиента по целия свят, включително продава и на НАТО. Договорът за трансфер на технологии ще даде опция на ВМЗ за личен бранд български безпилотни летателни апарати, както и тяхното сервизиране, поддръжка и обслужване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР