"ВМЗ" ЕАД - Сопот се представя със собствен щанд на

...
"ВМЗ" ЕАД - Сопот се представя със собствен щанд на
Коментари Харесай

ВМЗ разширява сферите на сътрудничество чрез трансфер на технологии

"ВМЗ " ЕАД - Сопот се показва със личен щанд на Третото интернационално ревю за отбранителна техника "ADEX 2018 ", което се организира от 25 до 27 септември в азербайджанската столица Баку, оповестиха от компанията.

"Участието на ВМЗ в "ADEX 2018 " дава опция за насърчаване на комерсиалния капацитет и вероятности пред сдружението, основаване на нови бизнес контакти и подсилване на връзките с клиенти и сътрудници ", сподели изпълнителният шеф на сопотската оръжейница доктор инж. Иван Гецов. Той разясни, че срещите и диалозите се водят на най-високо равнище и като предписание приключват с контракти. Пазарът в района е изключително значим и перспективен за компанията. Освен сключването на търговски покупко-продажби, има опция за инженеринг и реализиране трансфер на технологии - предпоставки за разширение сферите на допустимо съдействие. „ Нашите упования са за контракти, които да се извършват през идващите години и да подсигурят задоволителна натовареност на възходящите индустриални благоприятни условия на отбранителния бранш, добави инж. Гецов.
Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов и заместник-министър Анатолий Величков посетиха "ADEX 2018 ".

В Баку 209 компании от 32 страни показват необятен набор от новаторски високотехнологични решения за посрещане на новите провокации в региона на сигурността.

В момента "ВМЗ " ЕАД извършва контракт по план по оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 ", който е съфинансиран с безплатна финансова поддръжка от Европейския фонд за районно развиване. Става въпрос за новаторска технология за планиране и произвеждане на линия реактивни мотори с твърдо гориво, чрез цифрови двойници (digital twins), посредством методите на виртуалното инженерство с цифрови двойници (Virtual Engineering with Digital Twins). Партньор на компанията е Техническия университет - София, филиал Пловдив. Общата стойност на плана е 952 360 лв., от които 526 179 лв. европейско и 92 855 лв. национално съфинансиране. Изпълнението му стартира на 26 май и ще продължи до 26 май 2020 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР