ВМРО взе решение да се яви самостоятелно на предстоящия парламентарен

...
ВМРО взе решение да се яви самостоятелно на предстоящия парламентарен
Коментари Харесай

Доц. Михов: На тези избори ще се случи нещо, което може би за някои ще бъде изненада

ВМРО взе решение да се яви независимо на идния парламентарен избор. Техният сътрудник в " Обединени патриоти " - НФСБ, пък разгласи, че на изборите ще се яви в коалиция с партия " Воля ". Ще бъде ли раздвоен патриотичният избор изборите на 4 април?

" На тези избори ще се случи нещо, което може би за някои ще бъде изненада. Патриотичният избор ще бъде консолидиран, хората ще създадат разлика сред оригинала и дубликата. Хората ще създадат разлика сред градивния национализъм и тези, които имитират патриотично държание ", сподели зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация доцент Милен Михов в предаването " Денят ON AIR ".

Той означи, че с думите си не засяга сътрудниците си в " Обединени патриоти " от НФСБ.

" От Вътрешна македонска революционна организация не се е чула неприятна дума за който и да е политически индивид. Това е жанр на държание. Нашето решение не беше взето прочувствено - доста дълго се разисква и се стигна до изрично мнение в интерес на независимо присъединяване. Дилемата в тези избори ще е сред левия и десен демократизъм и евронационализма ", счита Милен Михов.

Трагичният случай със гибелта на 16-годишното момче стана мотив за напрежение в пленарната зала през днешния ден. Българска социалистическа партия изиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова поради случая.

" Много драматичен случай, съответства с изострянето на предизборната реторика. Днес опозицията употребява този драматичен случай в една предизборна обстановка с доста несъстоятелни причини. Трябва да се носи отговорност, тя не може да бъде анонимно или политически избрана към някого. Отговорността би трябвало да е лична, както и административна ", добави зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му, в случай че читавите техници бяха създали безвредна съоръжения, нямало да се стигне до сегашната обстановка. Той акцентира, че не оправдава никого и би трябвало да се стигне до цялата истина.

Доц. Михов разяснява и проблема с имунизациите, които България даде обещание да подари на Северна Македония. В понеделник македонски медии попитаха къде е помощта от " братята българи ", откакто страната получи първата си доставка на имунизационен препарат от Сърбия.

" Не имам вяра някой служител в България или български политик да е спрял тази доставка. Може би някой в Скопие си мисли, че в случай че имунизират хората с ваксина, пристигнала от София, може да се получи някакъв отрицателен резултат ", уточни зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР