ВМРО, Воля и НФСБ тръгват обединени към изборите на 11-ти

...
ВМРО, Воля и НФСБ тръгват обединени към изборите на 11-ти
Коментари Харесай

Юлиан Ангелов: Няма такова нещо - не плащаш данъци в България, нямаш право да гласуваш

ВМРО, " Воля " и НФСБ потеглят обединени към изборите на 11-ти юли без водачите в листите.

По този мотив Юлиан Ангелов, учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация, разяснява в " Още от деня ":
" Посланието към гласоподавателите е, че не желаеме негативите към обществото, които са натрупали политическите партии в България, да тежат. Искаме да създадем обединяване, което отсега нататък да няма проблеми. Това, което направиха водачите на тези партии, които влязоха в коалиция, в действителност е похвално ".

Ангелов обясни, че са изпратили покана към всички партии, които изявяват себе си като патриотични и родолюбиви за включване в коалиция. Само тези, които са се отзовали на предлагането, са част от нея.

" Видяхме, че в този къс парламент бяха осъществени няколко неправилни неща, в това число и отстъпването от националните ни ползи с това да се даде опция да се разкриват безчет секции в Република Турция ", сподели Ангелов.

Той разясни, че Вътрешна македонска революционна организация постоянно е било в поддръжка българите зад граница да гласоподават. Уточни, че тези българи гласоподават по съвест и увереност, а в Турция се гласоподава, както каже Ердоган или турските служби.

" Когато в 43-то Народно заседание се променяше изборният кодекс, ние взехме най-голямата численост на секция в чужбина, разкрита по доброволния принцип - 35. Не сме създали нищо неприятно в ущърб на българите зад граница. Интересно е по какъв начин гласоподавателите в Турция ще гласоподават с машини, като 90% не могат да пишат и четат на български език? Ако ЦИК и Външно министерство не подхващат ограничения във всяка една секция да бъде снимано по какъв начин се гласоподава, то значи на всяка една машина ще бъде подложен човек, който ще натиска копчето на гласоподавателите ", добави организационният секретар на Вътрешна македонска революционна организация.

ЦИК упорства от Регионалното министерство за увещание на българите, които са на отмора да гласоподават.

" Юристите би трябвало да приказват какво е разрешено и какво не в изборния кодекс. Няма такова нещо отиваш на отмора, имаш право да гласуваш. Няма такова нещо - не плащаш налози в България, нямаш право гласуваш ", съобщи Ангелов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР