ВМРО се регистрира за участие в президентския вот. От партията

...
ВМРО се регистрира за участие в президентския вот. От партията
Коментари Харесай

ВМРО регистрира кандидатпрезидентската си двойка в ЦИК

ВМРО се записва за присъединяване в президентския избор. От партията издигат доцент Милен Михов и Мария Цветкова в борбата за " Дондуков " 2.

" Това са две кандидатури, които не се крият зад Инициативни комитети , с цел да обслужват партийни ползи, а са ясна кандидатура с явен профил на Вътрешна македонска революционна организация, хора патриоти с почтена биография и ще отстояват политиките на Вътрешна македонска революционна организация, които сме отстоявали толкоз година. А точно, че президенската институция би трябвало да сплотява, а не да разединява ", сподели водачът на партия Красимир Каракачанов.

По думите му, че посредством тази акция от партията ще опитат да наложим още една теза - смяна на Конституцията и смяна на президентските пълномощия .

" Винаги сме говорили за президентска република. Виждате каква е обстановката в България - разграничено общество, мразещи се политици. В такава обстановката президентската институция би трябвало да е тази, която да даде път на страната и народа, и да носи отговорност ", съобщи още водачът на партията Красимир Каракачанов.

Според Каракачанов изборите са посочили кои са патриотичните обединения.

" Мисля, че изборите демонстрираха кои са патриотичните организации. Многократно сме изразявали предпочитание за търсене на обща формула. Бяхме я постигнали преди време, само че очевидно персоналните упоритости на някои в това пространство взимат връх ", добави той.

" Това, което беше публикувано през вчерашния ден (бел. ред. - за това че доцент Милен Михов е дисциплинарно уволнен от Великотърновския универитет) беше неизвестен донос, защото няма автограф ", отговори Каракачанов.

Доц. Милен Михов разкри и повече детайлности за проблема: " Бях дисциплинарно уволнен в първия работен ден на тази образователна година с мотив за уронване на престижа на образователната заведения. Един от претекстовете е, че като депутат съм дал сигнал до основния прокурор за непозволено образование на италиански студенти в нашия университет (бел. Ред. - ВТУ). Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам е излязла със умозаключение, че моят сигнал е правилен и ще бъде прегледано от българския съд ".

Той разкри, че това е второто му уволняване. Преди няколко години завоювах дело, в което се борех да ми се възвръщат моите права като заместник-ректор, уточни той.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР