ВМРО се противопоставя на опитите за мълчаливо и лекомислено отстъпване

...
ВМРО се противопоставя на опитите за мълчаливо и лекомислено отстъпване
Коментари Харесай

ВМРО: Ламтежът за „царските“ имоти е неуважение към България

ВМРО се опълчва на опитите за безмълвно и безгрижно подчинение на така наречен царски парцели на семейството Сакскобургготски. От партията на Красимир Каракачанов виждат опити за „ договорка " със Сакскобургготски – очевидно против хипотетични негови интернационалните контакти. Последните са много съмнителни, само че демонстрират желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си, се споделя в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

Поводът са изявления в медиите, че междуведомствена работната група към Министерството на правораздаването приготвя законопроект, с който да бъде организиран въпросът с реституцията на Сакскобургготски.

Ето какво пишат още от Вътрешна македонска революционна организация:

Питаме: поради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете парцелите? Не е ли това обидно към личната Ви фамилна обвързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли?

Вътрешна македонска революционна организация постоянно е напомняла, че въпросът „ монархия или република “ в България е решен с референдум, който е нелегитимен. Този референдум следва да се повтори – в полза на коректността. Но публичното мнение в България е от дълго време ясно. Както е явен и заветът на Васил Левски. България е република. И популярност Богу!

България е република и в случай че някой желае да се титулува цар, следва да знае, че в днешни дни това остава само благородническа купа, която не обвързва страната. По никакъв метод!

Дори да са признати калпави лобистки закони, които разрешават на една фамилия да съди страната, идва ред страната да поправи нещата, а не да отстъпва.

Въпросните парцели са на институцията цар, т.е. на държавността. Днес такава институция в България няма. Имотите не са персонални, те са държавни. И постоянно са били. Във всеки смисъл на думата и без оглед на правните еквилибристики. Държавни значи публични.

Вътрешна македонска революционна организация с паника следи и опитите на Сакскобургготски да наложи още веднъж нарицателното Цар Симеон Втори, дружно с атрибути като Ваше величество. Част от медиите в България употребяват тези думи.

Величество е българският народ, от който произтича властта. В днешни дни монархията и атрибутите ѝ на всички места в цивилизования свят са единствено скъпо струващ маскарад.

България дължи почитание на своята историческа царска традиция – тя е част от завещаното ни средновековно достолепие, което ни отличава от всички останали. Но стремежът към парцели е пренебрежение и принизяване на царската традиция, и на самата България.

Затова Вътрешна македонска революционна организация предлага отрасловите институции да положат всички старания, с цел да запазят собствеността на въпросните парцели в държавни ръце. Ако желаят, могат да дадат на семейството на Симеон Сакскобургготски преференциални условия за дълготрайно прилагане. Но точно страната да остане принципал.

Наместо това обаче виждаме опити за „ договорка “ със Сакскобургготски – очевидно против хипотетични негови интернационалните контакти. Последните са много съмнителни, само че демонстрират желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си.

Това безспорно е положително държавническо държание, само че с него не трябва да се търгува.

Господин Борисов, защитете държавния интерес! Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от искания!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР