ВМРО се обявиха в подкрепа на съда в Смолян по

...
ВМРО се обявиха в подкрепа на съда в Смолян по
Коментари Харесай

ВМРО следят изкъсо дело за етническа омраза в радикален ислям в Смолян

Вътрешна македонска революционна организация се оповестиха в поддръжка на съда в Смолян по дело за втълпяване на етническа ненавист и коренен ислям. Представители на придвижването ще се съберат пред съда в града в символ на съпричастност към правосъдния състав.

Това споделиха пред публицисти в Народното събрание депутатите от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, Искрен Веселинов и Красимир Богданов.

Те приканиха основния прокурор Сотир Цацаров да следи деликатно процеса и да не позволява каквато и да било странична интервенция върху прокуратурата.

Делото стартира през 2013 година по сигнал, че лицето Ефрем Моллов е проповядвал дискриминация и етническа ненавист по отношение на българите посредством книгата си " Има ли бъдеще Велика България или за какво бе скрита историята на помаците ".

Пред медиите Сиди, отговорник от управлението на Вътрешна македонска революционна организация за област Смолян, изясни, че в същата книга Моллов насаждал и религиозна ненавист и непоносимост.

По думите на депутатите лицето било добре познато в Смолян със своите нападателни проповеди против християнската вяра и българския етнос. В тази връзка от Вътрешна македонска революционна организация запитаха за какво делото за подобен, по техните думи рисков за етническия и набожен мир човек, се бави 5 години.

Те означават и обстоятелството, че прокурорът внесъл обвинителния акт в съда към този момент не работи в прокуратурата в Смолян.

Според патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, Ефрем Моллов се употребил с политически чадър от избрана партия със съществено позиции в този район.

Те се притесняват, че делото ще бъде върнато за доразглеждане в прокуратурата и няма да стигне до правосъдна инстанция.

От Вътрешна македонска революционна организация припомниха, че битката с всички радикални религиозни течения е техен приоритет и по тази причина са внесли в Народно събрание и законопроект за вероизповеданията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР