ВМРО се обяви за мерки срещу циганския тормоз в Карловско,

...
ВМРО се обяви за мерки срещу циганския тормоз в Карловско,
Коментари Харесай

ВМРО поиска мерки срещу циганския тормоз в Карловско

Вътрешна македонска революционна организация се разгласи за ограничения против " циганския тормоз " в Карловско, оповестиха от дребната ръководеща партия.

Воеводите изясняват, че след кървавото меле в Баня, в което група роми пребиха чиновници на горското стопанство при опит да предотвратят противозаконна сеч общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ в Карлово Светлозар Янков е изпратил писмо до депутата от „ Обединени патриоти “ Александър Сиди. В него се упорства за незабавни ограничения за преустановяване на циганския тормоз в района, засилено полицейско наличие и откриване на полицейски сектори в проблематичните села в общината.

" Община Карлово е една от най-големите по територия и население в България, като в това време в нея има цели села с преобладаващо циганско население. Случаите на обири, побой и убийства там са всекидневие, а това насажда етническа непоносимост и боязън в хората ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация.

От партията са безапелационни, че е настъпил моментът за по-сериозни стъпки в посока отбрана ползите, живота и здравето на популацията в общината.

Александър Сиди от своя страна неотложно е внесъл запитване до вътрешния министър Валентин Радев с искане за точни и ясни отговори на повдигнатите от карловци въпроси.

Ето и питането на депутата:

До Министъра на Вътрешните Работи
На Република България

ПИТАНЕ
От народния представител Александър Сиди

Уважаеми господин Министър,

В приемната ми на депутат получих писмо от общинския консултант от Карлово Светлозар Янков, което ползвам, и в което ме осведоми по отношение на извършена работна среща с институциите в Карлово във връзка с зачестили цигански нападения в общината. Работната среща е извършена преди случая с побоя над горските чиновници в гр. Баня. По този проблем насочвам към Вас следните въпроси:

1. Предвижда ли Министерство на вътрешните работи разкриването на в допълнение РПУ в село Розино в което живеят най-вече хора от цигански етнос и има ежедневни битови закононарушения?

2. Какви ограничения ще предприеме Министерство на вътрешните работи за гарантиране на спокойствието на жителите на община Карлово, изключително след случая на ликвидиране преди 3 години в с. Розино и в този момент след побоя над горските чиновници?

3. Може ли да бъде засилен контролът на техническата редовност на моторните транспортни средства; на водачите, които ръководят МПС без удостоверение за правоуправление, с отнети за нарушавания шофьорски книжки или след приложимост на алкохол и други упойващи субстанции, защото такива нарушавания са всеобщи измежду популацията на циганските махали в община Карлово.

С почитание:
/Александър Сиди/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР