ВМРО разпространиха клип от празник в детска градина Щастливо детство“

...
ВМРО разпространиха клип от празник в детска градина Щастливо детство“
Коментари Харесай

Скандално! Детска градина си направи тържество на турски език и с чалга ритми

ВМРО разпространиха клип от празник в детска градина „ Щастливо детство “ в Момчилград, на който се вижда по какъв начин деца танцуват на ориенталска музика. От партията упрекнаха педагогическия състав и управата в града в нарушаване на Закона за учебното и предучилищно обучение. Според Вътрешна македонска революционна организация целият празник във връзка първа пролет е минал на турски език.

Директорката на детската градина Виолета Джарова отхвърли тържеството да е минало на турски език и дефинира обвиняванията на Вътрешна македонска революционна организация като политически режисура.

Тя показа, че няма терзания по отношение на тържеството. То било съчетано и с настъпването на пролетта, само че самата стратегия била " Вечер на етносите ". Изпълнени били три български национални танца, турски танц, съветски танци, а програмата приключила с ария за България.

" Населението ни тук е напълно мюсюлманско, в градината няма нито едно етническо българче и е обикновено при толериране на всички етноси да се извърши и турски танц съгласно мен ", сподели директорката на градината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР