ВМРО предлага освобождаване от плащания на патенти, местни данъци и

...
ВМРО предлага освобождаване от плащания на патенти, местни данъци и
Коментари Харесай

ВМРО иска фирми и физически лица без наеми, данъци и такси до края на кризата

Вътрешна македонска революционна организация предлага освобождение от заплащания на патенти, локални налози и такси и наеми на държавни и общински терени за времето на рецесията, което съгласно тях е стъпка, която ще даде късмет на потърпевшите бизнеси и хора да се възстановят след изцяло съответния и наложителен режим на ограничавания в България.

" Мярката е извънредно наложителна поради обстоятелството, че стотици хиляди хора са директно наранени от въведените ограничения и са във фактическа неспособност да покриват тези разноски. Както нашите специалисти откриха от разбора на банковия бранш, българите всеобщо нямат " пари за черни дни ". Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на ПГ " Обединени патриоти " Искрен Веселинов и група народни представители внасят предложение за смяна в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние , с което да бъде дадена опция на министрите, регионалните шефове и общинските препоръки да взимат такива решения .

" Ние, като общество, доказахме че има какво да покажем на сътрудниците ни от Европейски Съюз и те към този момент го признават . Високата обществена позиция на страната би трябвало да продължи да е водеща и даде образец за взаимност, който да бъде последван и от частния бранш в сфери, които не са толкоз пострадали от рецесията. Радваме се, че Българска народна банка и комерсиалните банки към този момент се вслушаха в пакета от ограничения , които ние предложихме преди повече от 10 дни ", изясняват от партията.

" Очевидно се вслушаха и в декларацията ни от оня ден, в която призовахме за еластичност, за кредитна почивка на бизнеса и физическите лица за интервала на изключителното състояние плюс най-малко месец по-късно и други Българска народна банка през вчерашния ден даде зелена светлина на банковия бранш да направи нужното. Ние чакаме с вяра решенията на банкерите ", допълват те.
 Замразяване на налозите до септември, оферират задгранични компании у нас
Замразяване на налозите до септември, оферират задгранични компании у нас

В предложенията им са включени основаване на стопански съвет към държавното управление

Според тях, " банките бяха единият аспект на нашите стопански, финансови и обществени ограничения , които считаме, че могат да надградят подхванатите към този момент от страната . Нашата позиция, че би трябвало да бъдат отпуснати ваучери на българските жители за потребление на български туристически услуги в границите на годината; неотложно погашение на всички дължими от страната суми към компаниите и гражданите; отсрочване на заплащанията и към финансовите организации (т.нар. колекторски фирми) до края на изключителното състояние плюс един месец; отсрочване на заплащането на налози от засегнатите компании до края на изключителното състояние плюс един месец и други, остава непроменена. "

Вътрешна македонска революционна организация добавя, че всички признати досега ограничения, сякаш не се осъществят координирано сред институциите . " Поне такова е чувството у хората, които са противоположната ни връзка за успеваемостта от дейностите им. Ролята на координиращ орган тук може да бъде поета от Националният стопански съвет към Министерски съвет. Ако той бъде трансфорат в непрекъснато работещ орган, като към него с право на глас се включват с изключение на актуалните членове и по един специалист от парламентарно показаните партии, водещите икономисти и финансисти , работата по използване на антикризисните ограничения на страната ще се улесни. "

" Нужен е освен административен, само че и експертен потенциал , както към този момент виждаме по положителната работа и наложена процедура на Националния действен щаб към Министерски съвет ", допълват от Вътрешна македонска революционна организация.
 Три сюжета създали в МФ, Горанов работи по най-тежкия
Три сюжета създали в МФ, Горанов работи по най-тежкия

Актуализацията цели да се подсигурява, че страната може да поддържа главните си функции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР