ВМРО почете подвига на Червеноводската чета от 1875 годинаВМРО-Българско национално

...
ВМРО почете подвига на Червеноводската чета от 1875 годинаВМРО-Българско национално
Коментари Харесай

Комитски събор в Червена вода

ВМРО уважи подвига на Червеноводската чета от 1875 година

" ВМРО-Българско национално придвижване " провежда за шести път " Комитски събор " в русенското село Червена вода, с който уважи подвига на Червеноводската чета от 1875 година, предава Българска телеграфна агенция.

Началото бе сложено с панихида в памет на починалите герои и молебен за здраве. Организирано бе и шествие до паметника на Тома Кърджиев, където бяха положени венци и цветя.

Програмата на събора включва експозиция на исторически оръжия, пресъздаване на традиции във възрожденска къща, конкурс за осъществяване на песни за комити, дефиле на носии и комитски дрехи, съревнование по надстрелване и концерт.

" Ще продължаваме да следваме заветите на нашите предшественици и да бъдем поредни в борбата си за българщината. За нас България е над всичко и ние в никакъв случай няма да я предадем ", каза Галин Григоров - лидер на листата с кандидат-депутати на партията в Русенско. Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов съобщи, че една от главните задания на Вътрешна македонска революционна организация е да буди българския дух, като с днешния събор за следващ път осъществя тази си задача.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР