ВМРО отбеляза 126 години от създаването си. По този повод

...
ВМРО отбеляза 126 години от създаването си. По този повод
Коментари Харесай

ВМРО отбеляза 126 години от създаването си

ВМРО означи 126 години от основаването си. По този мотив пред Паметника на починалите революционери в Македония, Беломорска Тракия и Одрин в столицата бяха поднесени венци и цветя.


На 23 октомври 1893 година в Солун шестима български интелектуалци основават революционен комитет. На тази първа среща, която изиграва ролята на организационен конгрес на бъдещата Вътрешна македонска революционна организация, се събират лекар Христо Татарчев, Даме Груев, Иван Хаджиниколов, Петър Попарсов, Христо Батанджиев и Андон Димитров. 126 години по-късно техният завет е жив, а ВМРО-БНД е последовател на концепциите за национално обединяване. В ритуала през днешния ден с изключение на депутати, министри и дейци на организацията се включиха и представители на военно патриотични съюзи и доста българи от историческите ни общности зад граница.
Юлиан Ангелов - народен представител от Вътрешна македонска революционна организация: Трябва да продължи битката за българщината, тъй като ще пристигна един ден, в който още веднъж българите ще бъдат обединени и България ще бъда мощна страна. Да живее България. напред и нагоре!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР