ВМРО организира днес в столицата автошествие срещу високите енергийни цени.То

...
ВМРО организира днес в столицата автошествие срещу високите енергийни цени.То
Коментари Харесай

ВМРО организира протест пред МС заради високите сметки за ток

ВМРО провежда през днешния ден в столицата автошествие против високите енергийни цени.

То мина по бул. " Батенберг ", " Цар Освободител ", Народното събрание, " Дондуков " и приключи пред Министерския съвет. Под прозорците на властта бяха изгорени сметки за ток.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди прикани държавното управление да закрие КЕВР, да спре износа на ток. А Красимир Каракачанов изиска неотложно пускане на градежа на втора нуклеарна централа, с двата съветски реактора.

" Това, което желаеме да кажем е, че не се оправят с проблемите в България. те са свързани с повишение на цените, освен на електрическата енергия, газ и всички останали енергийни артикули, а повишение на цените на всички артикули, в това число и във всички магазини и всички артикули. Инфлацията е голяма, държавното управление не взема никакви ограничения. Говорят се единствено едни празни приказки, едни слова единствено да замажат очите на хората, а действително няма никакви ограничения нито за поддръжка на българските жители, нито за поддръжка на българския бизнес ", съобщи Юлиан Ангелов - основен секретар на Вътрешна македонска революционна организация.

" Ние предлагаме две елементарни ограничения. Едното е прекъсване на евтиния български ток на открито, т.е. пласиране на тока от АЕЦ на открито. И второто нещо, което е доста простичко - да сложим мораториум на заплащанията на зелените квоти, квотите, които подвигат неимоверно доста цената от ТЕЦ-овете, тъй като " зелената договорка " би трябвало да остане малко на пауза ", съобщи Александър Сиди - съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация.

СНИМКИ: БГНЕС

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР