ВМРО обжалва пред Върховния административен съд /ВАС/ Решение на Централната

...
ВМРО обжалва пред Върховния административен съд /ВАС/ Решение на Централната
Коментари Харесай

Юлиан Ангелов, ВМРО: БСП и ДПС саботират честния изборен процес

ВМРО апелира пред Върховния административен съд /ВАС/ Решение на Централната изборна комисия. Те оспорват отнетото им право да излъчат свои представители при договарянията за съставяне на Общински изборни комисии /ОИК/, които се поставят по квота от отминалите евроизбори. Въпросното решение 600-МИ/09.08-2019 година на ЦИК е взето с гласовете на членовете ѝ, които са от квотата на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. " За следващ път става видно, че тези две обединения намерено саботират честния избирателен развой и правилото на равнопоставеност на политическите партии ", считат от ВМРО'', това съобщи депутатът от ''Обединени патриоти'' Юлиан Ангелов пред БНР.

" Надяваме се Върховен административен съд да бъде справедлив и да направи по този начин, че да се съблюдава законът, което не беше направено от страна на ЦИК ", сподели пред БНР депутатът от " Обединени патриоти " Юлиан Ангелов, който е учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация. Той посочи, че по закон е написано по какъв метод се разпределят квотите. По думите му дали Вътрешна македонска революционна организация ще има представители в ОИК не е толкоз значимо, " значимото е да се съблюдава законът ".

Ангелов допусна, че положителният резултат на Вътрешна македонска революционна организация на изборите за Европейски парламент евентуално е тормозил Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР