ВМРО няма да регистрира листи и ще участва в изборите

...
ВМРО няма да регистрира листи и ще участва в изборите
Коментари Харесай

Кметът на район „Южен“: Аз няма да се съобразя с призива на ВМРО

Вътрешна македонска революционна организация няма да записва листи и ще взе участие в изборите за Народно събрание с дейна акция „ Не поддържам никого “ . Това решение взе Изпълнителният комитет на партията.
В тази връзка забавно мнение изказа  Борислав Инчев . Ето какво мисли по тематиката някогашният ръководител на пловдивската организация:
„ През вчерашния ден в осведомителния поток е изтекла информация, която съм пропуснал. Тази информация е обвързвана с изразена позиция от Вътрешна македонска революционна организация (по-точно Националния изпълнителен комитет), че на тези избори Вътрешна македонска революционна организация няма да записва листи, а ще организира акция за гласоподаване с “Не поддържам никого “.
Наистина останах изумен като го прочетох. Дори мога да кажа учуден. Защо се стигна до тук мисля, че всеки член знае.
Как се стигна до тук мисля, че също се знае.
Наистина, обаче е удивителен апелът да се гласоподава по този метод.
Аз няма да се съобразя с този апел.
И не тъй като съм непослушен или тъй като не съм изпълнителен член на организацията, а тъй като считам, че е безумно. Не знам да има политическа партия, която по едно и също време да взе участие в избори и като цяло в обществено-политическия живот на дадена страна, само че и да не желае да завоюва избори или най-малко да разбере каква част от хората я поддържат, гласувайки за нея, написа plovdiv24.
Дотук спирам с тези мои размисли. Ясно е, че е време да се свика Конгрес и да се избере ръководител, който да може да оглави Вътрешна македонска революционна организация и да откри верния метод, с цел да се върне доверието на хората.
Ясно е, че и компромисът, който беше изработен на последния конгрес с избирането на 3-ма съпредседатели докара до това състояние. Казвал съм, че единият от тримата беше “избран “ единствено с цел да може да има “мир “ , само че че този съпредседател няма нужните качества и престиж измежду членовете, с цел да бъде претрупан с такава отговорност.
Затова свикването на Конгрес е от първостепенно значение и е с належаща значимост. И провеждането му би трябвало да е при първа опция. Ясно е, че тези избори към този момент са пропуснати.
Но в случай че занапред не се стартира с отправянето на послания, които да дават отговор на значимите на деня тематики, няма при последващи избори резултатът да бъде по-различен от апела “Не поддържам никого “.
Продължавам да оприличавам себе си с Вътрешна македонска революционна организация, само че стартирам да имам чувството, че управлението губи чувство за това какво вълнува членовете на Вътрешна македонска революционна организация “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР