ВМРО няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за удължаване мандата

...
ВМРО няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за удължаване мандата
Коментари Харесай

ВМРО няма да подкрепи ГЕРБ за състава на ЦИК

ВМРО няма да поддържа предлагането на ГЕРБ за удължение мандата на Централната изборна комисия.

Така Вътрешна македонска революционна организация действително поддържа Българска социалистическа партия, която упорства за избор за нови членове на ЦИК, поради приключването на мандата на актуалните.
Крум Зарков: По закон съставът на ЦИК би трябвало да се смени, дебатът е неуместен „ Бяхме принудени да поемем тази самодейност, тъй като явно ръководещите се ослушват ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия
Според зам.-председателя на парламентарната група на " Обединени патриоти " - Искрен Веселинов, няма спънка съставът на Комисията да бъде изменен преди изборите на 26 май.

От една страна го изисква законът, а от друга - претекстовете на ГЕРБ да се резервира актуалната комисия не били задоволително съществени.
Десислава Атанасова за разногласието за ЦИК: Българска социалистическа партия търси оправдание за загуба на изборите Всички обвинявания, че ГЕРБ търси метод за служебна победа, са неточни, безапелационна беше тя
Вътрешна македонска революционна организация ще изрази тази позиция и на предстоящитe съвещания в патриотичната коалиция.

„ Преди всичко за нас е нелогично да се удължава мандатът на ЦИК, най-малко не сме чули никакви смислени доводи, които да постановат това. Очевидно е, че един орган, чиито членове имат нужния стаж би правил работата си по-добре, в сравнение с един новоизбран, само че факт е, че всички мандатни органи работят при този режим и не виждам за какво би трябвало да се прави изключение, да се нарушава законът”, съобщи в Русе Искрен Веселинов, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР