ВМРО изпрати жалба до Върховния административен съд (ВАС) срещу решение

...
ВМРО изпрати жалба до Върховния административен съд (ВАС) срещу решение
Коментари Харесай

ВМРО с жалба до ВАС, обвиняват ДПС и БСП в саботаж

ВМРО изпрати тъжба до Върховния административен съд (ВАС) против решение на ЦИК, с което им е отнето правото да излъчат свои представители при договарянията за съставяне на Общински изборни комисии (ОИК).
Патриотите оспорват отнетото им право и настояват, представители им се поставят по квота от отминалите евроизбори.
Партия Вътрешна македонска революционна организация има свое посланичество в Европарламента – двама евродепутати - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, и по Избирателния кодекс има право да излъчи свои представители в договарянията при кметовете за ОИК, настояват от Вътрешна македонска революционна организация.
Считам, че при взимане на Решението си ЦИК не се е съобразила с нормата на член 75, алинея 2 от Изборния кодекс „ В консултациите вземат участие парламентарно показаните партии и обединения и партиите и обединенията, които имат определени с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани. В консултациите може да вземат участие и други партии и обединения ", се споделя в претекстовете на жалбата на Вътрешна македонска революционна организация до Върховен административен съд.
Въпросното решение 600-МИ/09.08-2019 година на ЦИК е взето с гласовете на членовете ѝ, които са от квотата на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.
За следващ път става видно, че тези две обединения намерено саботират честния избирателен развой и правилото на равнопоставеност на политическите партии, пишат още от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР