ВМРО иска промени в Наказателния кодекс, с които политици да

...
ВМРО иска промени в Наказателния кодекс, с които политици да
Коментари Харесай

ВМРО иска затвор за политици, които клеветят опонентите си

ВМРО желае промени в Наказателния кодекс, с които политици да бъдат по-строго глобени за засегнатост или клюка против свои съперници или елементарни жители. Причината за тази законодателна самодейност на партията на Красимир Каракачанов е методът, по който се развива предизборната акция за Европейски парламент. Според заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов държанието на разнообразни политици става все по-недопустимо.

"Има политици, страдайки от липса на хрумвания, страдайки от липса на достижение и на каузи, които да отчетат пред гласоподавателите си, избират да изричат неистини към съперниците си и се пробват да трансфорат политиката в един замърсен, глинест терен, от който съревнованието при тях е кой е по-кален ", уточни Патриотът.

От Вътрешна македонска революционна организация оферират за засегнатост или клюка, осъществена от депутат, член на Министерския съвет или на Европейския парламент, или на Еврокомисията от Република България, ръководител на политическа партия, която получава държавна дотация, или пък негов заместител - да бъде наказван с отнемане от независимост до четири години и санкция от 10 до 15 хиляди лв..

"Глобата е солена и тя е съобразена с приходите както на народен представител, по този начин и на различен политик и би следвало да ги заболи. Тази засегнатост, клюка може да е ориентирана към различен политик, тя може да е ориентирана против всеки един жител или публицист, или който и да е, и политикът, възползвайки се от висотата на своята позиция, той злоупотребява с това право и може да унищожи доста персонални ориси “, изясни Искрен Веселинов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР