ВМРО и най-големият синдикат на МВР се срещат утре, като

...
ВМРО и най-големият синдикат на МВР се срещат утре, като
Коментари Харесай

ВМРО настоява за максимални присъди в Куклен

ВМРО и най-големият профсъюз на Министерство на вътрешните работи се срещат на следващия ден, като една от тематиките ще бъде разискването на ромската експанзия против полицейски патрул в Куклен. Това оповестиха от организацията, чийто водач е Красимир Каракачанов, в отворено писмо до медиите. 
В него е написано, че " Циганската експанзия в Куклен е образец за незабавната потребност от Концепцията на Каракачанов /която бе стартирана преди време при случая с пребития командос във Войводиново/. " Наложителни са и стъпки за гарантиране на неприкосновеността на българските служители на реда и военни! ", написа в писмото.  
Позицията на войводите идва след снощното меле в Куклен, провокирано от пияни роми. Припомняме, че през вчерашния ден там имаше засилено полицейско наличие след грозни подиуми на принуждение от страна на пияна циганска компания.
Агресията е ескалирала след гръмък разгулен запой на група роми и опит за тяхното озъптяване от хора от прилежащия парцел. Вместо да понижат музиката, ромите нахлуват в частния имот в съседство и стартират да вандалстват. При идването на патрулната кола на РУП Пловдив те дори са си разрешили да изпотрошат автомобила.
" Напълно поддържаме дейностите на служителите на реда от миналата нощ, които приключиха с арест на седем индивида. Публично настояваме тези хора да не бъдат минати по бързото произвеждане поради дребно безчинство, а да получат оптималните присъди поради неприемливите си дейности, които са сложили в риск живота и здравето на български жители и са унищожили длъжностен автомобил на Министерство на вътрешните работи, с което действително са показали експанзия към страната в лицето на чиновниците на реда ", споделят от Вътрешна македонска революционна организация.
" Отдавна приказваме и за този проблем, които все по-често става не изключение, а предписание. Циганската експанзия стартира да придобива епидемиологични размери и това би трябвало да бъде прекъснато. Ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, сме безапелационни, че е пристигнал моментът, в който препоръчаната от вицепремиера, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси, придобила гласност като Концепция против циганизацията, би трябвало наложително и в незабавен порядък да бъде призната от Министерски съвет. Нашите депутати към този момент внесоха няколко законопроекта в Народно събрание, които да лимитират обществения паразитизъм и да дадат опция за полагане на публично потребен труд на хора, които не могат да бъдат накарани по различен метод да съблюдават законите и налаганите им наказания за по-леки закононарушения. Ще настояваме и за връщане на предлагането ни да отпадне така наречен " кратко разследване ", което разрешава понижаване на наказванията с 1/3. Ще подложим да разискване и " споразуменията ", с които присъдата за тежки закононарушения пада фрапантно. Продължаваме да настояваме и за увеличение на рамките на неизбежната обрана, както и за повишение на наказванията за маловажните обири. Всичко това са законопроекти, които ние сме внесли в деловодството на Народно събрание. Дошъл е и моментът да сложим на публично разискване въпроса за отбраната и неприкосновеността на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и на военнослужещите. Наясно сме, че Европа ни постанова правила в противоположната посока, които обаче водят до безотговорност на агресорите и накърнимост на чиновниците на реда. Българското общество би трябвало да спре да приема компромисите със личната си сигурност! ", пишат още от Вътрешна македонска революционна организация.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР