ВМРО е българска революционна организация и по този срамен акт

...
ВМРО е българска революционна организация и по този срамен акт
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: МВнР да се заяви ясно, че поведението на Скопие не е добросъседство!

" Вътрешна македонска революционна организация е българска революционна организация и по този неприличен акт в Народното събрание в Скопие тя би трябвало също да бъде неразрешена като организация, чието автентично име е Български македоно-одрински революционен комитет, след което става Тайни македоно-одрински революционен комитет, по-късно Вътрешна македоно-одринска революционна организация. Българската организация Вътрешна македонска революционна организация, която е с водач Иван Михайлов, до 1990 година. Сега, претендиращият да бъде водач на ВМРО-ДПМНЕ, споделя, че би трябвало да се забранят всички организации, които имали нещо общо с България.... В Скопие се връщат в 1944 - 1945 година, когато, в случай че кажеш, че си българин - отиваш в пандиза и ти се лишава имуществото.... Ако не беше доста тъжно, щеше да е смешно това, което приказва Христиан Мицкоски ".

Това съобщи пред БНР евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.
 Закон за възбрана на българските сдружения в РСМ, оферират от ВМРО-ДПМНЕ
Закон за възбрана на българските сдружения в РСМ, оферират от ВМРО-ДПМНЕ

Новият закон ще отнася и за към този момент записаните сдружения

Той разяснява на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски пред държавната телевизия на Северна Македония, в което той съпоставя политиката на България по отношение на РСМ с тази на Русия към Украйна. Изявлението му дойте часове, откакто Народното събрание в Скопие одобри единомислещо промени в Закона за сдруженията и фондациите, както и в този за политическите партии, директно засягащи българските сдружения в Битоля и Охрид - " Цар Борис III " и " Иван Михайлов ".

" Те употребяват путиновата агитация, че украинците са нацисти и по същия метод в Скопие споделят на целия свят, че българите са фашисти и по тази причина имат право да вършим с тях каквото си желаеме - да не зачитаме техните права, да разпространяваме език на омразата към тях, да вършим такава атмосфера, че да има хора, които да чупят витрини и така нататък Много е грозно това, че употребяват нещастието на Втората международна война и ужасяващите закононарушения на хитлеристка Германия, с цел да вършат агитация против българите ", подчерта Ковачев.

Той е безапелационен, че би трябвало да има доста остра реакция от българското държавно управление, от Министерство на външните работи да се съобщи ясно, че това не е добросъседство. Евродепутатите от България също ще реагират, изтъкна Ковачев.
 Османи
Османи " предложи " на Ангел Димитров да се занимава с история, а не с политика

Съпредседателят на българската част не е политик, а историк, предлагам му да се занимава с история, а не с политика, съобщи въшният министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР