ВМРО-ДПМНЕ смята, че на македонските граждани трябва да бъде разрешено

...
ВМРО-ДПМНЕ смята, че на македонските граждани трябва да бъде разрешено
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ иска референдум за вредния договор за...

ВМРО-ДПМНЕ счита, че на македонските жители би трябвало да бъде позволено да кажат мнението си за " нездравословния " контракт за добросъседство с България, се споделя в оповестено от организация МИА прессъобщение, подписано от Златко Перински, член на изпълнителния комитет на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ.

В текста се акцентира, че ръководещият Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/ работи в ущърб на държавните ползи и договорът, който е подписал с България, е " нездравословен за Република Македония и унижава нашите съграждани ".

Ето за какво, водена от ползите на жителите, ВМРО-ДПМНЕ ще внесе в Народното събрание предложение за референдум, на който гласоподавателите да кажат мнението си за контракта.

Изпълнителният комитет на партията счита, че договорът е квалифициран и подписан надалеч от очите на обществеността и с това СДСМ е лишил правото на жителите да бъдат осведомени какви контракти подписва тяхното държавно управление, за разлика от жителите на България, които са били осведомени със наличието на контракта, се споделя в текста, представен от Българска телеграфна агенция.

В известието е очебийно, че ВМРО-ДПМНЕ е за добросъседство и съдействие с България, само че счита, че връзките сред двете страни би трябвало да се градят въз основата на взаимно почитание, а не на отстъпки и нездравословни последствия за едната от страните.

ВМРО-ДПМНЕ има съществени забележки по няколко точки от контракта и най-много по тези, деклариращи съществуването на обща история и предвиждащи основаване на държавна комисия, която ще разиска промени в учебниците по история в Македония. За партията е недопустим и отводът от македонското малцинство в България, както и ненужното определение на македонския език като " език според конституцията ", се споделя по-нататък в текста, като се акцентира, че такава дефиниция не съществува в нито един различен
контракт и оставя малка врата за непризнаването на мекедонския език.
тагове Златко Перински ВМРО-ДПМНЕ референдум
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР