ВМРО-ДПМНЕ се разделя с партийния дворец в СкопиеРъководството на ВМРО-ДПМНЕ

...
ВМРО-ДПМНЕ се разделя с партийния дворец в СкопиеРъководството на ВМРО-ДПМНЕ
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ се разделя с партийния дворец в Скопие

ВМРО-ДПМНЕ се разделя с партийния замък в Скопие
Ръководството на ВМРО-ДПМНЕ търси способи за разлъка с партийната централа в центъра на Скопие, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Бялата къща", както е известна известно измежду жителите на столицата, бе издигната по време на ръководството на Никола Груевски. Тя е в жанр барок и бе част от тоталната смяна на града в границите на плана "Скопие 2014". Сегашният водач на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски признава, че "обсъждат разновидности за оптимизация на разноските на партията". "Ако получим съответно предложение може да продадем или да го отдадем под наем", признава Мицкоски пред портала "МКД".

В момента партията се намира в тежка рецесия. Централен комитет предходната седмица изключи осем депутати от парламентарната група, тъй като поддържаха конституционните промени според Договора от Преспа за разрешаване на разногласието за името. Мицкоски изгони и своя заместител Митко Янчев.

В същото време от партията бяха изключени някогашният шеф на контраразузнаването и братовчед на Груевски Сашо Миялков, както и някогашният здравен министър и втори човек в партията Никола Тодоров. В партията към този момент се оформят голям брой фракции, които се опълчват на антизападната политика на Мицкоски.

Изгонените депутати към този момент образуваха лична парламентарна група, която ще се управлява от Елизабета Камчевска-Милевска, дълготраен министър на културата в кабинета.

Самият Груевски най-късно до 8 ноември би трябвало да стартира да изтърпява двегодишната си присъда заради корист с власт и закупуването на първокласен "Мерцедес" за над 650 000 евро по делото "Танк". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР