ВМРО-ДПМНЕ иска спешна лидерска среща, още утре, на която премиерът

...
ВМРО-ДПМНЕ иска спешна лидерска среща, още утре, на която премиерът
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ иска спешна лидерска среща за преговорите за името с Гърция

ВМРО-ДПМНЕ желае незабавна лидерска среща, още на следващия ден, на която министър председателят Зоран Заев и външният министър Никола Димитров, в наличието на президента Георге Иванов, да оповестят детайлностите и насоките, в които се движат диалозите с Гърция за името, съобщи организация МИА.

В тази връзка партийният водач Християн Мицкоски приключва работното си посещаване в Италия и срещите с македонската диаспора и към този момент е на път за Македония, заяви генералният секретар на ВМРО-ДПМНЕ Игор Янушев на конференция.

Макар да е министър председател, Зоран Заев няма монопол да взима решения по този най-съществен въпрос, а възможният контракт да сложи цялата страна пред приключен факт, сподели Янушев.

" Премиерът Заев и държавното управление непрекъснато показват спорни тонове във връзка с договарянията за името. В началото те бяха на позицията за непромяна на конституцията и за наложително привикване на референдум, само че в миналия интервал виждаме, че тези позици освен избледняват, само че и се изоставят ", уточни генералният секретар на ВМРО-ДПМНЕ.

Евентуалното реализиране на контракт сред Македония и Гърция за ВМРО-ДПМНЕ би било акт на съвместен компромис, което подразбира и гръцката страна да отстъпи от някои свои позиции, добави Янушев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР