ВМРО - Бълграско национално движение сигнализират за брутален вандализъм на

...
ВМРО - Бълграско национално движение сигнализират за брутален вандализъм на
Коментари Харесай

Разбиха паметника и откраднаха бюста от гроба на Стмаболов

ВМРО - Бълграско национално придвижване алармират за " жесток вандализъм на Централни гробища под носа на полицията ". Те дефинират действието като смело, безочливо, цинично посягане над гроба на Стефан Стамболов на Централните софийски гробища.

" Бандити са разрушили паметника на великия български общественик и са откраднали бронзовия бюст . Оказва се, че и гробът на Каблешкови също не е подминат и е бил обект на посягане ", оповестяват патриотите.

Карлос Контрера пита за сигурността в гробищните паркове и " по какъв начин е допустимо инцидентно да разбираме, че гробовете на Стефан Стамболов и Каблешкови са поругани " . Според него има доста сериозен недостатък със сигурността в гробищните паркове, макар положените старания до в този момент.

" Директно декларирам, че случилото е неприемливо и имаме грамаден неуспех на охранителна полиция към Второ районно (Централни гробища попадат в региона му), както и на охранителната компания. Под носа им са откраднали бюста от гроба на Стамболов, на метри от входа, където има защита. Питам аз какво вършат тези полицейски патрули и къде са те, когато вандалите вилнеят и сквернят гробове в най-стария ни гробищен парк ", разяснява Контрера.

Според него полицейските патрули " не се оправят с вихрещите се по софийските гробища цигански банди . Има отчитане на доста активност, мероприятия и профилирани полицейски интервенции ", само че известните на полицията тартори и техните подчинени не престават да върлуват из гробищните паркове, добавя той.

Според представителя на Вътрешна македонска революционна организация, най-вече са проблемите на централните гробища. Ставало дума за не повече от 40-50 души, известни на полицейските патрули , които от години чупят монументи, правят измами из гробищата, прилъгвайки опечалени да им поправят паметника, който самите роми преди този момент са счупили.

" Знае се, че регионът е рисков, само че какво като го знаят , патрулите минават и отпътуват... Няма място за оправдания. От години работят на гробищата, познават обстановката. Няма обаче по какъв начин да има качествена защита с малко хора, някои от тях на напреднала възраст ", изяснява Контрера.

Вътрешна македонска революционна организация упорстват да се ускори защитата, да се организира следствие кой не си е приключил работата и да има осъдени и уволнени. Те желаят охранителната компания да покрие всички вреди, а " в къси периоди упорстват да се изгонят всички бандити от гробищните паркове , които полицията добре познава, само че необичайно за какво толерира ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР