Вместо това се използва унифициран градски идентификаторНова система ще опрости

...
Вместо това се използва унифициран градски идентификаторНова система ще опрости
Коментари Харесай

Москва въвежда достъп до онлайн услуги без парола

Вместо това се употребява уеднаквен градски идентификатор

Нова система ще опрости използването на онлайн услуги от жителите на Москва (снимка: CCO Public Domain)

Департаментът по осведомителни технологии (DIT) към държавното управление на Москва даде достъп на бизнеса до единния градски идентификатор Mos.ID. Идентификаторът улеснява достъпа на потребителите до онлайн сметките им за прилагане на интернет услугите на града.

Московчани ще могат да употребяват по-широк набор от онлайн услуги – от възнаграждение на комунални сметки и телефон до интернет банкиране, без да се тормозят за сигурността на персоналните си данни или да запомнят многочислени пароли.

„ Новата система ще опрости живота в цифровото пространство, ще помогне в битката с измамите и ще се трансформира в единна точка за влизане в стотици интернет услуги за жителите. С други думи, това ще отстрани нуждата от запомняне на многочислени пароли за разнообразни сметки ”, изясни Денис Жихарев, началник на плана в DIT.

Предимството на системата е, че съхраняваните в нея данни са постоянно настоящи: персоналните данни, въведени при вписване в градския портал, се ревизират в държавни бази данни, а потребителската еднаквост се ревизира в мултифункционален център или посредством свързване с доказан акаунт за държавни услуги.
още по тематиката
Идентификаторът съдържа огромен брой тествани данни, до момента в който обществените медии, да вземем за пример, изискват потвърждаване единствено на телефонния номер на потребителя и имейл адреса, акцентират от ИТ департамента на Москва.

В резултат на това всеки консуматор може да има единствено един достоверен акаунт и фирмите могат да оферират услугите си онлайн – да вземем за пример да дават резултати от медицински проби, осъществявани в частни клиники, или мнения от кредитни организации, без в допълнение удостоверение на самоличността.

Със единодушието на потребителя, инспекцията на данните (пълно име, данни за паспорт, адрес, възраст и т.н.) ще разшири опциите за даване на нови онлайн услуги, като да вземем за пример – засвидетелствуване в услуги за шерване на коли й издание на реклами, отдалечено образование, при работа с интернет снабдители или организации за кредитни референции, без да е нужна спомагателна процедура за потвърждаване на идентификацията.

Високото равнище на сигурност на персоналните данни на потребителите се обезпечава посредством потребление на двуфакторна автентификация с „ anti-hammering ” функционалност. Системата е тествана от Федералната работа за механически и експортен надзор, с цел да отбрани осведомителната система за персонални данни.

Една от първите компании, които започнаха да употребяват унифицирания идентификатор, е Московската градска телефонна мрежа. Тя предлага широколентов интернет достъп, цифрова телевизия, мобилен и закрепен телефон, видеонаблюдение, алармена система и други услуги в Москва и региона.

В допълнение, в този момент системата работи „ онлайн ” на уеб страницата на Висшето икономическо учебно заведение – едно от водещите висши образователни заведения в Русия – и сега се интегрира с повече от 10 други плана.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР