Вместо министърът на финансите да понесе отговорност и да подаде

...
Вместо министърът на финансите да понесе отговорност и да подаде
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Антикорупционната комисия е ненужен орган

Вместо министърът на финансите да понесе отговорност и да подаде оставка, партиите би трябвало да връщат пари, разяснява Атанас Атанасов - съпредседател на Демократична България, в предаването " Тази заран ". Цялата сага с партийните дотации стартира, когато се разбра, че министерството на финансите е наддавало непозволено средства на политическите партии, напомни Атанасов.
39 партии дължат 14,5 млн. лева на държавния бюджет (ОБЗОР) Решение за понижаване на дотациите ще бъде взето до лятната почивка на Народното събрание
" Вече един месец се занимаваме с тази тематика. Това е провокация за отклонение на вниманието от гафа на финансовия министър ", разяснява още Атанасов.

" Скандалът " Апартамент гейт” стартира с една смешка. Цветан Цветанов сподели, че няма кой да го накаже и се оказа прав ". Така ген. Атанас Атанасов разяснява решението на Антикорупционната комисия, че няма нарушавания по въпросите с парцелите на властта. Скандалът, който стана прочут под името " Апартаментгейт ", докара до голям брой оставки и инспекции.
Антикорупционната комисия реши за жилищата на властта: Няма нарушавания Държавниците, които се снабдиха с жилища, се ревизират и от Национална агенция за приходите
" КПКОНПИ е безусловно непотребен орган в страната и той единствено имитира битка с корупцията, това е един спънат кон. Тази комисия беше основана, с цел да се хвърли прахуляк в очите на нашите европейски сътрудници, че се води някаква битка с корупцията. За да има в действителност качествена битка с корупцията, би трябвало да се реформира и рационализира работата на прокуратурата, която се е трансформирала в придатък на изпълнителната власт ", съобщи още Атанасов.
Представен ли е тоталитарният режим манипулативно в учебниците за X клас? В обществените мрежи консуматори приканиха създателите да си опреснят паметта
" Няма да допуснем да се учи, че по времето на Тодор Живков се покачва качеството на живот в България. Как може да се написа такова нещо, когато по време на комунистическия режим България банкрутира три пъти ", разяснява ген. Атанасов тематиката за учебниците по история за 10-ти клас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР