Вместо днес да имаме 3-ти и 4-ти работещи блокове в

...
Вместо днес да имаме 3-ти и 4-ти работещи блокове в
Коментари Харесай

Румен Петков: Вместо да имаме работеща мощност в АЕЦ „Белене“, oще се колебаем

Вместо през днешния ден да имаме 3-ти и 4-ти работещи блокове в Козлодуй и работеща мощ в АЕЦ „ Белене “, продължаваме да сме разколебани по кое време, по какъв начин и с кого. Това сподели на Международен енергиен конгрес „ Енергетика, стопанска система, сигурност- настоящи измерения “ ръководителят на АБВ Румен Петков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ Като страна удряме Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “, за сметка на големи пари, които изсипваме в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 1 “ и Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “, разяснява той. „ Загубите на НЕК за 2017 година отиват на 600 млн. лв., за 2018 година евентуално ще бъдат 1 милиарда лв. “, разгласи Румен Петков. По думите му Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 1 “ и Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “ са продадени от Иван Костов в условия на директно посягане върху стопанската система.
„ Наслушахме се на заклинания за построяването на директен газопровод и директна доставка на газ от Русия “, уточни водачът на АБВ. „ Грозни спекулации се направиха с АЕЦ „ Белене “, за възможен 7-и блок в Козлодуй “, разяснява Румен Петков. „ Интересът от директна доставка на газ за Европа през България е общ. Трябва да поставим всички старания той да бъде осъществен “, съобщи той.
„ Изграждането на новата мощ в АЕЦ „ Белене “ за приемане на налични цени и екологично чиста ел. сила е заинтригуваност за района като цяло. Това прави отговорностите и провокациите пред България още по-големи “, сподели още Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР