Вместо държавата да дава по 1 лев на глас на

...
Вместо държавата да дава по 1 лев на глас на
Коментари Харесай

Румен Петков: Партиите да дават на държавата по 1 лев на глас

Вместо страната да дава по 1 лев на глас на партиите, те да дават по 1 лев на страната. Това сподели ръководителят на АБВ Румен Петков в утринния блок на Bulgaria ON AIR във връзка предлагането на ГЕРБ партийната дотация за получен глас да се понижи от 11 лв. на 1 лев.

Някои от тях даваха по 50 лева на глас на предишните избори, разяснява той.

Така ще спестим пари на бизнеса, ще хигиенизираме средата. Това предложение хвърля политическите партии в ръцете на бизнеса, съобщи Петков.

По думите му стъпката, която беше направена с финансирането на партиите е била доста сериозна, само че едва ли мащабът ѝ е 11 лв.. Лидерът на АБВ разгласи, че от партията му оферират база за дебат от 5-6 лева на глас.

Във връзка с връщането на получените към този момент дотации, Румен Петков е безапелационен, че не могат да бъдат наказвани партиите за грешките на няколко административни чиновници. Когато имаш чиновници, създали груба неточност, ощетили държавния бюджет, би трябвало да има съответни имена. Аз запитвам от една седмица кои са тези безименни герои. Тази конспиративност не е добра, сподели още водачът на АБВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР