Вместо да тичаме на дълги разстояния, което се оказва много

...
Вместо да тичаме на дълги разстояния, което се оказва много
Коментари Харесай

Най-добрите упражнения за нашето тяло

Вместо да тичаме на дълги дистанции, което се оказва доста натоварващо за ставите, учени от Харвардското здравно учебно заведение предлагат пет типа тренировки. Те генерират преимущества, които варират от загуба на тегло и създаване на мускули, до отбрана на сърцето и мозъка и подсилване на костите.

Плуване

 Снимка 335229

Плуването е съвършената подготовка. В допълнение към работата на съвсем всеки мускул в тялото ни, то покачва сърдечния темп, усъвършенства здравето на сърцето и защищава мозъка от обвързвания с възрастта спад във функционалността му.

Ако постоянно плуваме най-малко 30-45 минути, значи, че вършим аеробни извършения, което оказва помощ при борбата с депресията, спомага за покачване на настроението и понижава напрежението.

Тай чи

 Снимка 351942

Тай чи, наричано още тай чи чуан, е китайско бойно изкуство, което съчетава серия от грациозни придвижвания, с цел да се стигне до медитация, до момента в който се движим. Извършва се постепенно и с висока степен на централизация. Специално внимание се обръща на дълбокото дишане.

Тъй като практикуващите работят по свое лично движение, тай чи е налично за необятен кръг от хора - без значение от възрастта или физическата подготовка.

Тай чи е изключително потребно за възрастните хора, тъй като салдото е значим съставен елемент от упражненията, а точно него губим, когато остареем.

Силова подготовка

 Снимка 343256

При силовата подготовка се употребяват тежест. Тя може да бъде нашето тяло или гирички, ластици и доста други разновидности. Силовите извършения спомагат за създаване на мускули и ни карат да се усещаме добре в кожата си.

Ходене

 Снимка 320908

Може да звучи нищожно, само че ходенето в действителност е доста потребно. Няколко изследвания потвърждават, че разходки в продължение на най-малко 30 минути - даже при постепенно или умерено движение, спомагат за по-добра работа на мозъка и тялото.

Ако не вървим постоянно, учените от Харвард предлагат да стартираме с 10-15 минутни разходки и последователно да стигнем до 30 или 60-минутни преходи.

Кегел извършения

 Снимка 351947

Упражненията на Кегел са значими както за мъжете, по този начин и за дамите. Те укрепват така наречен мускули на тазовото дъно. С напредването на възрастта тези мускулатура, която включва уретрата, влагалището и ануса, стартира да отслабва.

Според учените в Харвард верният метод за осъществяване на Кегел упражненията е в редуването на стесняване и разпределяне на мускулите, които използваме, с цел да задържаме урината или непотребните газове. Свиването трае две до три секунди, последвано от разпределяне, с повтаряне до 10 пъти. За най-хубави резултати е добре да ги практикуваме четири до пет пъти дневно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР