Вместо да снима знаменитости или модели, Карстен Тормехлен има страст

...
Вместо да снима знаменитости или модели, Карстен Тормехлен има страст
Коментари Харесай

Радостно стареене: портрети на хора на възраст над 100 години

Вместо да снима звезди или модели, Карстен Тормехлен има пристрастеност към портрети на хора над 100-годишна възраст. „ Този тип хубост не се нуждае от фризьори, стилисти или гримьори ”, споделя той.

Мария Тереза Боливар де Леркари
Родена на 4 юли 1913 година в Лима, Перу
 Радостно стареене: портрети на хора на възраст над 100 години

В фамилията ù познават дълголетието. Чилианската майка на Мария Тереза живяла до 104 години. Ако попитате Мария какво й е разрешила да живее толкоз дълго, тя споделя, че това на първо място е позитивно отношение към живота и ежедневна чаша алено вино – италианско, несъмнено.

Мария Тереза има уязвимост към южноевропейските удоволствия, в това число равиоли. Не е чудно – тя има 39-годишен щастлив брак с мъж от италиански генезис Микеле Леркари.

Тя постоянно пътувала с него из Европа и посетила мечтаните си градове, Париж и Рим. Той е мъртъв към този момент 35 години и към момента й липсва всеки ден. Но Мария Тереза също твърди, че продължава да има прелестен живот. Днес тя обича да се разхожда с 80-годишната си сестра Консуело и се радва да готви. Нейният съвет към младежите: „ Никога не се отдавайте на крайности! “

Киитиро Накадзима
Роден на 2 февруари 1914 година в Хокайдо, Япония
 Радостно стареене: портрети на хора на възраст над 100 години

Киитиро e постоянно ухилен, само че най-вече, когато внуците му са там. Той се усмихва макар обстоятелството, че сигурно не е имал лек живот. Бил е риболовец в младостта си, само че защото уловът ставал все по-оскъден, татко му предложил да смени работата си. Затова му се постанова да отиде в град Муроран и да работи в цех за желязо.

Въпреки тежката работа, той към момента намира време да чете – една от пристрастеностите му – и се гордее с положителната си памет. Той може да си спомни неща, които са се случили преди доста време в детайлности. Киитиро към момента може да се грижи за себе си задоволително добре. Той продължава да поддържа обувките си чисти и лъснати до огледален искра. В края на краищата, както той споделя, те би трябвало да наподобяват добре, както и той, когато отива да посети остарял другар.

Д-р Оливия Хукър
Роден на 12 февруари 1915 година – Маскоги, Оклахома, Съединени американски щати
 Радостно стареене: портрети на хора на възраст над 100 години

През 1961 година получава докторска степен по логика на психиката от Университета в Рочестър и дълго време работи с дами с обучителни усложнения. Нейните стени в дребната й къща в Уайт Плейнс, в щата Ню Йорк, са покрити с дипломи и приветствени картички, адресирани до нея – от семейство Клинтън, Буш и Обама. Жертва като малко момиче на принуждение от Ку Клукс Клан, в този момент тя се бори за правата на други хора в потребност.

„ Вече не мога да марширувам “, споделя тя. „ Знам, че е мъчно да лежиш на каменна подова плоча в проява. Но въпреки всичко, върша каквото се изисква. Светът гледа на тази на нас и ние би трябвало да бъдем образец. ”

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР