Вместо да си вършим работата като специалисти, ние трябва да

...
Вместо да си вършим работата като специалисти, ние трябва да
Коментари Харесай

Проф. Литвиненко: Обиден съм от това, че не мога да си върша работата

Вместо да си вършим работата като експерти, ние би трябвало да се съобразяваме с всекидневно изменящите се условия на Касата, наложените от тях рестрикции, които ескалират, и фактически стигаме до миг, в който не можем да създадем това, което е най-хуманното и човешкото - да дадем помощ на дете. Това съобщи в " Още от деня " детският невролог проф. Иван Литвиненко, шеф на Клиниката по неврология в СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “.

Той прикани да се разшири активността на болничното заведение с разкриването на хирургична активност, очни и ушни заболявания и други, с цел да не се постанова най-малките пациенти да бъдат разхождани сред разнообразни лечебни заведения.

Болшинството от специалностите в педиатрията са показани в болничното заведение, само че поради лимитите се лимитира активността, сподели проф. Литвиненко. По думите му пациенти не са връщани.
Проф. Иван Литвиненко: Ние отново " хитруваме " и търсим някакъв метод, тъй като аз не мога да върна у дома родител на дете с два превивам на 26 месеца. Но това е за сметка на това, че изправям на нокти личен състав, тичам из болничното заведение и диря някъде, където по подобаваща пътека може да бъде признато, тъй че да не ощетя въпреки всичко и болничното заведение, тъй като тук опираме до парите.
Той сподели още, че пътеките в педиатрията са най-ниско платените. Даде образец с деца с епилепсия, която коства 400 лева

Проф. Литвиненко добави, че от дълго време е преглътнал обидата от ниското възнаграждение, само че е афектиран от това, че не може да си прави работата.
 Педиатрите от единствената профилирана детска болница излязоха на митинг Педиатрите от единствената профилирана детска болница излязоха на митинг
Протест на работещите в единствената у нас профилирана детска болница. Те желаят по-високи заплати, отпадане на лимитите за банкет, и смяна на стат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР