Вместо да се търси целенасочен ефект и да се борят

...
Вместо да се търси целенасочен ефект и да се борят
Коментари Харесай

Икономист за проектобюджета: Вместо да се търси целенасочен ефект и да се борят проблемите, се тръгва по лесния начин

Вместо да се търси целеустремен резултат и да се борят проблемите, се потегля по лесния метод – фамилни помощи за деца за всички, по 50 лв. за пенсии. Това е политика по приходите и с цената на огромен бюджетен недостиг “. Това сподели пред БНР Лъчезар Богданов, икономист от Института за пазарна стопанска система за оферти буджет за идната година.
По думите му „ бюджетът видимо включва огромни дефицити в година на рецесия, само че маскира обстоятелството, че държавното управление е оповестило за краткотрайни едни ограничения и сякаш по-късно те ще изчезнат, само че това наподобява политически доста мъчно “.

„ Въпросът е, когато шоковото събитие отмине, да имаме ясна концепция по какъв начин възвръщаме стабилността на обществените финанси... Нямаме визия за тласъци във връзка с вложенията и основаването на работни места “.

Икономистът добави: „ След няколко години, в които дългът намаляваше и бюджетът беше с остатък, в този момент влизаме в обстановка, в която за четири години ще имаме много сериозен насъбран недостиг и нов дълг. Това е смяна на картината. Хубаво е, че влязохме в рецесията като страната с втория най-нисък дълг в Европейския съюз, само че това няма да ни оказва помощ постоянно. Това ни даде опция тази година без проблеми да финансираме спешния недостиг, само че оттова насетне ще зависи какво вършат идващите министри на финансите “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР