Вместо да се подготвя за празничното посрещане на Нова година,

...
Вместо да се подготвя за празничното посрещане на Нова година,
Коментари Харесай

Трагедия: Опечаленото семейство на 31-г Митко подготвя погребението му, вместо веселба за ЧНГ

Вместо да се приготвя за празничното посрещане на Нова година, фамилията на Димитър Маринов от Джулюница провежда погребението му.

31-годишният мъж си отиде от този свят ненадейно на 27 декември, а околните допускат, че повода за съдбовния край е лекарска неточност. Той е лекуван в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново, от където са безапелационни, че е направено всичко допустимо за спасяването му, оповестява „ Борба “.

Неволите за Димитър стартират на 12 декември, когато положението му се утежнява, поради признаци на остра вирусна зараза. Личният му доктор издава направление за хоспитализация в търновската болница. Постъпва с температура, болки в гърлото, гадене, безапетитие, изнемощялост, болки по тялото. При приемането е в повредено общо положение, изяснява медицинският шеф на лечебното заведение доктор Галина Гарева.

„ Фебрилен. Интоксикиран. Не повръща. Тахикардична сърдечна активност, п-100уд/мин. РР 120/80. Изследване: CoV-2 IgG- POSITIVE. От рентгенографията на бял дроб – дясно паракардиално се обективизира инфилтративно помрачаване – при клинична картина пневмония декстра. Лечението на Димитър Маринов в отделението по инфекциозни заболявания е по клинична пътека № 104 и продължава 7 дни, при най-малък болничен престой по клиничната пътека от 3 дни, т. е. пациентът не е изписан заради приключване на клиничната пътека. Проведена е терапия с антивирусни препарати, вливания, антибиотици, антипиретици, витамини ”, разяснява болничната шефка.

На 20 декември 31-годишният мъж е изписан след възстановяване на общото положение и лабораторните индикатори. Вече няма висока температура, не повръща, главоболието е отминало. Същата нощ обаче положението му внезапно се утежнява. Изведнъж стартира да приказва несвързано, появили се неволеви потрепвания, станал комплициран и брачната половинка му подала сигнал на телефон 112. Екип на Спешна помощ го транспортира в МОБАЛ, където прави два следващи превивам.

„ След консулт с невролог и реаниматор го одобряват в реанимация в повредено общо положение. Фебрилен 37,5. Неконтактен. Кома GCS- 7-8 точки. Глава вярна настройка. Гръден панер и двете половини вземат интензивно присъединяване в дишането, тахидиспнеичен. Тахикардичен-135 уд./мин RR170/82 ”, изяснява още доктор Гарева.

В продължение на 7 дни положението му е извънредно тежко. Близките упорстват Димитър да бъде прегледан от външен експерт, само че от клиниката им обяснили, че имат ресурса да се оправят сами. Семейството твърди, че се обърнали към водача на политическа партия, който да им спомага за консултация с доктор от друга болница и малко преди прегледа, мъжът издъхва.

„ Считаме, че се касае за вирусен енцефалит с неразбираема етиология, прекарана недиагностицирана КОВИД 19 зараза. При постъпване в ОАИЛ положението на пациента е било с извънредно неприятна прогноза, без значение от провежданото лекуване, което е в сходство с настоящите лечебни логаритми ”, добавя доктор Гарева.

Очакват се резултатите от аутопсията на Димитър, а погребението ще бъде в събота.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР