Вместо да се пазарим кой да вземе мандата, да изчакаме

...
Вместо да се пазарим кой да вземе мандата, да изчакаме
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Нека да постигнем съгласие за актуализация на бюджета

" Вместо да се пазарим кой да вземе мандата, да изчакаме президента и да съставим болшинство за актуализация на бюджета, която е наложителна ". Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция на левицата през днешния ден.

Корнелия Нинова разгласи, че Мая Манолова е направила предложение да се съберат трите партии на митинга и Българска социалистическа партия и да обсъдят три въпроса:
Да вземат решение между тях на коя от партиите да връчи президентът третия мандат;Да изработят цели за бъдещо управление;Да се съветват за състава на Министерския съвет.
" Ние разбираме, че обстановката е извънредно напрегната, само че тя пък по тази причина изисква висока степен на отговорност. Както знаете, нашата позиция постоянно е била да се съблюдават Конституцията и законите на страната, да има праволинейност и непоклатимост в нашите позиции и най-малко до момента го показахме ", съобщи Нинова.

" Няма по какъв начин да погазим конституцията и да сложим президента в неловката позиция на коя партия да връчи третия мандат. Партиите не могат да вземат такова решение, то само в пълномощията на президента Радев. Затова ние предлагаме всички да запазят успокоение и самообладание до петък ", посочи тя.

Ако мандатът бъде връчен на Българска социалистическа партия, те незабавно ще стартират диалози и ще работят да излъчат министър председател.

Според ръководителя на Българска социалистическа партия пред четирите партии има по-належащи задания: да излъчат икономисти, финансисти и експерти по финансова политика и до петък да реализират единодушие по отношение на актуализацията на бюджета.

" Вие всички сте били в Народното събрание и знаете, че тази процедура, въпреки че тя е най-висшият политически акт в Народното събрание, нормално поражда несъгласия ", означи Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР