Вместо да се извини за скандалното си интервю и да

...
Вместо да се извини за скандалното си интервю и да
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Заев руши позициите на Македония

Вместо да се извини за скандалното си изявление и да се откаже от изказванията, които нанасят удар върху основите на македонската страна и самородност, продължава да наскърбява своя народ и разрушава позициите на личната си страна.
Това написа в изказване заместник-председателят на опозиционната Александър Николоски, разяснявайки за следващ път изявлението, което македонският министър председател даде за организация БГНЕС, предава МИА.
„ Заев е изолиран в желанията си да заличи македонската национална еднаквост, да се откаже от историята, а с това да нанесе вреди на страната, които ще имат дълготрайни последствия ”, написа в позицията.
„ Ако Заев разгласи окупаторите за освободители, тогава слага от другата страна македонските антифашисти, които са същинските освободители ”, счита Николоски.
 Заев: Македонският език и еднаквост не са на масата за договаряния Заев: Македонският език и еднаквост не са на масата за договаряния
Македонският език и еднаквост не са на масата за договаряния, на никое място по света не се договаря за идентичността и за майчиния език. Бъл...
Според него, министър председателят прави всичко това само, с цел да остане на власт и от финансов интерес.
Заместник-председателят на партията приканва премиера да подаде оставка час по-скоро. След навършване на 100 дни ръководство ВМРО-ДПМНЕ ще сложи въпроса за избор на съмнение на държавното управление с упованието ръководещите да не получат 61 депутатски гласа.
Партията приканва жителите на митинг през днешния ден от 18:00 часа, като мотото е „ Оставка на Заев, независимост на народа ” и в отбрана на „ самобитността на македонския народ, на македонския език, на македонската история и македонското завещание ”.
По-рано водачът на партията изрази „ угриженост, че това изявление е първата стъпка към отхвърли от македонско малцинство “ в България и заплашва да се трансформира в „ наклонност за смяна на характера и ролята на македонските герои, което е подправяне на македонската история “, напомня БГНЕС. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР