Вместо да иска светът да забрави името Сергей Скрипал, Русия

...
Вместо да иска светът да забрави името Сергей Скрипал, Русия
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Русия продължава да предизвиква Лондон година след отравянето на Скрипал

Вместо да желае светът да не помни името Сергей Скрипал, Русия наподобява му придава изключително значение, написа вестник "Ню Йорк таймс ".

Точно преди година някогашният съветски разузнавач Скрипал и щерка Юлия му бяха открити в безсъзнание на скамейка в парк в английския град Солсбъри и след това английските управляващи обявиха, че те са били отровени с нервнопаралитично вещество от двама сътрудници на съветското военно разузнаване. В отговор Англия изгони повече от 150 съветски дипломати и наложи стопански наказания на Москва.

Вместо да пренебрегва годишнината от отравянето, Русия през вчерашния ден я означи с едночасова конференция в Организация на обединените нации, с дълъг 52 страници отчет и съществено медийно отразяване от англоезичната държавна телевизия Russia Тoday, отбелязва вестникът.

Руски представители упрекнаха Англия, че нарушава интернационалното право, защото не обезпечава консулски достъп до двамата членове на семейство Скрипал, чието местонахождение се пази в загадка.

Изданието отбелязва, че има аргументи да не се дава достъп до Сергей и Юлия Скрипал на представители на страната, която съгласно английските управляващи се е пробвала да ги убие. Британското държавно управление на Тереза Мей съобщи, че на двамата Скрипал им е позволено да се свържат с съветски дипломати, само че досега те не са показали предпочитание. През миналата година представители на Москва се пробваха да употребяват изчезнала информация в комплицирания роман за случилото се, с цел да загатнат, че става дума за антируска интрига. На вчерашната конференция в Организация на обединените нации съветският заместник-постоянен представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски акцентира несъответствията в този роман във връзка с въздействието върху потърпевшите на нервнопаралитичното вещество при първичното медийно отразяване на случая. Според Полянски съмнения буди и неналичието на видеокамери в региона на дома на Скрипал в Солсбъри.

В умозаключение Полянски съобщи, че английското държавно управление не е съумяло да предяви безапелационни доказателства за съветска интервенция в тази ситуация с отравянето на Скрипал. "В Лондон са удовлетворени. Успяха да реализират, каквото желаеха, създавайки илюзията, че Русия стои зад закононарушението и не си направиха труда да показват доказателства ", сподели Полянски, имайки поради английските управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР