Вменява се, че семейство Дончеви управляват Габрово, това не е

...
Вменява се, че семейство Дончеви управляват Габрово, това не е
Коментари Харесай

Николай Сираков: Вменява се, че семейство Дончеви управляват Габрово

Вменява се, че семейство Дончеви ръководят Габрово, това не е по този начин, сподели депутатът от ГЕРБ Николай Сираков.

Николай Сираков, ГЕРБ: Първо господин Дончев е вицепремиер и не взе участие в ръководството на града. Второ - братът на Дончев ръководи едно общинско звено, чиято активност е озеленяване. Садят цвета и поддържат зелените площи в града. Това не е ръководство на Общината. Това даже не е комерсиално сдружение. Това е активност към общината, което се прави от общинско звено. Той е назначен от кмета на Габрово, за неговата служба не се изисква конкурс, тъй като той не е в щата на общината. Назначен е поради неговите качества.
Той открои, че каквито и роднински връзки да има в общината в Габрово, Законът за спор на ползи е спазен. Те не са в директна зависимост.
Николай Сираков, ГЕРБ: Г-жа Мария Недева и нейният брачен партньор - тя е в изборните комисии преди госпожа Таня Христова, тя е преди ГЕРБ да съществува като процедура под разнообразни форми в изборните комисии. Съпругът ѝ е правист на Здравната каса, откогато тя съществува. От къде те да знаят, че тяхната кръщелница Христова в следствие ще стане кмет. Имаме една роднинска връзка, които са брат и сестра. Сестрата е назначена една година преди брата в общината в региона на европейските средства и икономическо развиване. Нейният брат след два пъти извършен конкурс е определен за шеф на общинския инспекторат, който тогава беше основан. Години по-късно става зам.-кмет. Той не е бил член на ГЕРБ.
Сираков разяснява и родниндките връзки на Българска социалистическа партия:
Николай Сираков - водач на ГЕРБ: Член на Българска социалистическа партия от години работи като член на общинско дружество, зам.-председателя на регионалния съвет на Българска социалистическа партия е основен специалист в общината. Мога да изредя още няколко семйства, които са заварени от ГЕРБ при двойното ръководство - 8 год. мандат на Българска социалистическа партия.
Няма разминаване сред парламентарната група и премиера, единни сме, бе безапелационен Николай Сираков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР