ВМА отново е сред болниците с най-много призьори в кампанията

...
ВМА отново е сред болниците с най-много призьори в кампанията
Коментари Харесай

ВМА за поредна година рекордьор в Лекарите, на които вярваме

ВМА още веднъж е измежду лечебните заведения с най-вече призьори в акцията на " 24 часа ", номинирани от признателните пациенти. Над 40 експерти влязоха тази годин а в лигата на лекарите, на които българите имат вяра, оповестиха от пресцентъра на здравното заведение.

Тази година във фокуса на самодейността бе новото потомство български лекарии . За първи път награди взеха 21 специализанти .
 Снимка 426103
Източник:

Сред тях е и доктор Димитър Пенчев, който специализира " Хирургия " в Клиниката по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на ВМА. Едва на 28 години, той към този момент има зад тила си над 50 изявления у нас и в чужбина и повече от 30 участия в научни конференции, интензивно взе участие и в използването на неповторими за България техники при лекуването на тежки болести.

Как би трябвало да се промени системата на специализациите, с цел да не търсят младите и надарени лекари по-бляскаво бъдеще в чужбина?

Това бе тематиката на полемиката, в която се включиха началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, ръководителите на други болнични заведения, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, представители на съсловните организации, медици и пациенти.

Започвайки следването си, курсантите подписват 16-годишен контракт. Първите 6 години - за образование, останалите 10 - за работа в редиците на Българската армията. Задължително изискване е младите лекари да прекарат най-малко 2 години в отделение след завършването си. След това имат опция за специализация във ВМА, както и обезпечена работа в някоя от петте военни лечебни заведения в - София, Варна, Пловдив, Плевен или Сливен.

В момента в програмата са 40 курсанти , като следва и приемът на новия, трети випуск военни лекари.
 Снимка 426104
Източник:

В ерата на новаторската медицина лекарите под пагон имат късмет и за спомагателни високоспециализирани образования . " Да, нашият случай е частен, само че от концепцията ни могат да се извадят потребни за цялата система хрумвания. Влагаме много пари в тези момчета и девойки и чакаме, несъмнено, доста от тях ", съобщи още началникът на ВМА.

Колко е значимо да попаднеш на положителни учители акцентира пък доктор Димитър Пенчев, приемайки премията си. " Не е задоволително единствено да си умел, с цел да си наставник. Затова тези лекари би трябвало да бъдат в допълнение подтиквани. За благополучие, в нашата болница има доста изявени експерти, подготвени да ни учат ", показа младият хирург.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР