ВМА беше домакин на превърналия се в традиционен курс "Първа

...
ВМА беше домакин на превърналия се в традиционен курс "Първа
Коментари Харесай

Лекари от ВМА учиха мотористи как да спасяват ранени на пътя


ВМА беше хазаин на трансформиралия се в обичаен курс "Първа помощ " за представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders.

Почти месец след старта на новия мотосезон, експертите от Катедрата по анестезиология и интензивно лекуване на ВМА – доктор Емил Кържин и доктор Венцислав Димов, опресниха познанията на феновете на високите скорости за реакция при случай на пътя.

Според експертите, най-важното е в случай че не сме сигурни, че можем да помогнем на потърпевшия, по-добре да не го пипаме и да изчакаме появяването на Бърза помощ.

Най-важното нещо при случай е да запазят хладнокръвие. Второ, да обезопасят мястото и потърпевшия – той би трябвало да бъде изведен на място, където вторичните увреждания са доста по-малко евентуални. Основното, несъмнено, е да повикат Спешна помощ, означи доктор Кържин.

Паниката в такива обстановки е огромна, поради това вършим образованието регулярно всяка година, към този момент за трети път, с цел да имаме по-голям тренинг. Човек не би трябвало да се паникьосва, а просто би трябвало да знае какво да направи, разяснява Георги Боянов, представител на Sofia Riders.

В умозаключение експертите молиха към участниците в курса: И не забравяйте – скоростта убива!

 Резултат с изображение за Лекари от ВМА учиха мотористи по какъв начин да избавят ранени на пътя
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР